خبرگزاری مهر، گروه استانها: پروژه آزادراه غرب مازندران از چالوس تا رامسر به طول ۹۰ کیلومتر با آنکه جزو مصوبه هیئت دولت در مازندران است ولی اما و اگرهایی برای اجرای آن وجود دارد.
این پروژه قرار است ترافیک سنگین و کشنده غرب مازندران را مهار کند و گزینههای متعددی برای اجرای آن از سالها قبل مطرح شده است. اجرای پروژه از مسیر جنگلی و ساخت جزایر گردشگری و تفریحی در داخل دریا مهمترین پازل این طرح راهسازی و گردشگری است.
پشت پرده این پروژه ملی و بزرگ، هلدینگ ها و کنسرسیومی از بانکهای مختلف حضور دارند و این سرمایه گذاران برای بازگشت سرمایه خود چشم به اجرای ماریناهای ساحلی و جزایری در داخل دریا دارند تا سرمایه گذاری روی این طرح ملی برایشان توجیه پذیر و اقتصادی شود.
هیئت دولت در جلسه بیست و هفتم مهر به منظور تسریع در آغاز عملیات اجرایی فرآیند تأمین مالی پروژه آزادراه چالوس- رامسر، با صدور مجوز به وزارت راه و شهرسازی برای انعقاد قرارداد با «شرکت احداث، نگهداری، بهره برداری و انتقال آزادراه چالوس - رامسر» به سهامداری کنسرسیوم چندین بانک و گروه کاپداج (شامل شرکتهای پرلیت، استراتوس، جهان پارس، آبادراهان پارس و دیداس) موافقت کرد.
اجرای پروژه آزادراه غرب مازندران در قالب کنسرسیوم بانکی
محمد آزاد مسئول دفتر استانداری در غرب مازندران در حاشیه نشست بررسی وضعیت راههای غرب استان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آزادراه چالوس رامسر دارای مجوز است و باید به صورت کنسرسیوم صورت گیرد، افزود: همچنان وضعیت اجرای این پروژه چندان روشن نیست.
وی با بیان اینکه مشخص نیست این آزادراه به چه صورت اجرا میشود، گفت: ساخت این آزادراه برای رفع مشکلات حوزه راه در غرب استان ضروری به نظر میرسد.
وی با اشاره به وضعیت جاده کناره مازندران، تعریض پلهای ارتباطی در منطقه غرب استان را لازم دانست و گفت: وضعیت این محور چندان زیبنده نیست و در پروسه زمانی چهارخطه شدن این محور به خوبی در حال انجام بود و طی چند سال این مسأله در محاق قرار گرفت.
آزاد با عنوان اینکه باید ببینیم مجموعه استان و دستگاههای اجرایی چه کمکی میتوانند داشته باشند، گفت: چشم امید مردم به مسئولان است و ساخت آزادراه میتواند مشکلات را حل کند.
مسئول دفتر استاندار در غرب مازندران با بیان اینکه شرایط راههای منطقه با توجه به حجم مسافران و ترافیک خوب نیست، گفت: در حوزه گردشگری و دیگر زمینهها باید اقدامات مناسبی صورت گیرد زیرا وقتی هتلی پنج ستاره ایجاد میکنیم باید گردشگران از آن استفاده کنند از این رو تقویت زیرساختها لازم است.
آزاد راه چالوس - رامسر در مسیر کناره ۹۲ کیلومتر طول دارد که غرب مازندران با اجرای این طرح ملی برای همیشه با معضل مهم ترافیک در این منطقه گردشگرپذیر کشور خداحافظی خواهد کرد.
مدیر کل جدید ساخت و توسعه راههای استان مازندران با اشاره به اینکه پروژه آزادراه غرب مازندران توسط گروهی از ۱۰ شرکت بزرگ اجرا میشود، هزینه ساخت آن را هزار و ۳۸۰ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: قرار است با مصالح تونلها جزایری نیز در دریا برای سرمایه گذاران احداث شود.
محمد تنها در گفتگو با خبرنگار مهر هزینه احداث جزایر را ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: این پروژه مصوبه هیئت وزیران را دارد و مسیر یابی شد و در بخش کوهستانی و از دل جنگل اجرا میشود.
این پروژه مصوبه هیئت وزیران را دارد و مسیر یابی شدو در بخش کوهستانی و از دل جنگل اجرا میشود وی با بیان اینکه احداث جزایر هنوز به نتیجه نرسیده است، گفت: اگر این مسئله حل شود سرمایه گذار برای اجرای پروژه انگیزه پیدا کند و باید مجوز این طرح گرفته شود.
تنها ادامه داد: مجری این پروژه مشخص شده و طول آزادراه ۹۰ کیلومتر بوده و دارای ۱۱ کیلومتر پل، هشت دستگاه تقاطع، ۷۹ کیلومتر تونل است و از بخش کوهستانی عبور میکند.
وی افزود: این پروژه مجوز ماده ۲۳ را نیز دارد و مطالعات پدافند غیرعامل آن صورت گرفته و مطالعات زیست محیطی در دست اقدام است.
بیم و اضطراب حاشیه نشینان ساحل و جنگل
نداشتن کنار گذر و کمربندی مناسب در غرب مازندران سبب شده تا در روزهای تعطیل و ساعت مختلف شبانه روز ترافیک سنگین در محورهای غرب استان مازندران شاهد باشیم به گونهای که تردد در مسیر دو ساعته چالوس تا رامسر به بیش از چند ساعت میرسد.
اگرچه ساخت آزادراه و کنارگذر در غرب مازندران امری الزامی و ضروری به نظر میرسد اما ساخت جزایر گردشگری در داخل دریا دارای اما و اگرهایی است و شهروندان غرب مازندران چندان به فرجام این اقدام خوشایند نیستند و نگران آن هستند که پدیده دریاخواری نیز همانند جنگل و کوه خواری در منطقه شتاب گیرد.
مردم مازندران از اجرای پروژههای راهسازی نظیر آزادراه ناتمام تهران - شمال چندان خاطره خوشی ندارند و این پروژه با آنکه سه دهه از آغاز آن میرسد اما هنوز به مقصد نرسید درحالی که عرصههای وسیعی از منابع طبیعی تخریب و درختان زیادی قطع شده است.
گذر پروژه آزادراه غرب مازندران از دل جنگل و کوهستانهای هیرکانی و ساخت جزایر گردشگری در دریا، نیازمند آن است تا نظارت بیشتری در مراحل اجرای طرح صورت گیرد تا آیندگان، گذشتگان را به میراث خواری متهم نکنند.