هجوم فروشندگان به بازار سهام/ شاخص کل عقب نشست+ اینفوگرافیک

اقتصادنیوز یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 14:13
اقتصادنیوز: در پی اتفاقات روز گذشته، از جمله دور سوم مذاکرات، بازار سرمایه روز پرنوسانی را تجربه کرد.
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، در پی اتفاقات روز گذشته، دور سوم مذاکرات و انفجار در بندر عباس؛ بازار سرمایه تلاطم‌هایی را تجربه کرد. باید گفت؛ شاخص کل بورس همچنان برای هفتمین روز متوالی بالای مقاومت 3 میلیونی قرار دارد، ولی با افت 1.1 درصدی نسبت به روز گذشته به تراز 3 میلیون و 117 هزار واحدی رسید؛ شاخص هم‌وزن هم با ریزشی که داشت در سطح 904 هزار واحدی قرار گرفت و افت 0.18 درصدی را تجربه کرد، در فرابورس نیز شاهد کاهش 0.1 درصدی شاخص کل بودیم و در نهایت در 26هزار و 275 واحد بازار معاملاتش پایان یافت.

بیش از نصف نقشه بازار سرخ رنگ بود . 61 درصد نمادها منفی و 39 درصد مثبت معامله شدند. همچنین نمادهای فارس و فولاد و وبملت بیشترین تاثیر را بر روند نزولی شاخص کل بورس داشتند؛ از سوی دیگر اخابر و شپنا و و غدیر تاثیر مثبتی بر حرکت صعودی شاخص کل بورس گذاشتند.

حدود 1991 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد و این در حالی بود که برای پنجمین روز معاملاتی ارزش معاملات خرد بالای 20 همت بود و 20 هزار و 900 میلیارد تومان، ثبت شد.

بیشترین خروج پول را بانکی ها با 852 میلیارد تومان و پس از آن خودرویی ها با 512 میلیارد تومان داشتند؛ در صورتی این دو گروه بیشترین ارزش معاملات را داشتند، به عبارتی بانکی ها با ارزش 2600 میلیارد تومان و خودرویی ها با ارزش 1500 میلیارد تومان معامله شدند.

photo_2025-04-27_13-35-39

واکنش مثبت بورس به مذاکرات

پویان مظفری – کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار در هفته‌های اخیر با افزایش امکان دسترسی به توافق از طریق مذاکرات غیر مستقیم، واکنش خوبی به این موضوع داشته و به دلیل رشد همین امکان، هفته‌های مثبتی را تجربه کرده است.

وی در ادامه افزود: در این هفته ها نمادهای بانکی و باقی نمادهای توافق محور(مانند حکشتی) رشدهای خوبی داشتند، اما رفته رفته، مخصوصا پس از بازگشایی خودرو، حجم عرضه های در بازار افزایش پیدا کرد.

به گفته این فعال بازار سهام؛ این عرضه ها را در دو محور می توان تفسیر کرد، ابتدا این که پس از یک رالی خوب در بازار فروشنده ظاهر می شود که این موضوع مخصوصا با نرخ بهره بالا خیلی دیده می شود.

دارایی‌های حقوقی‌ها در صندوق های بادرآمد ثابت

مظفری تصریح کرد: عملا در بازار به دلیل بالا بودن نرخ بهره، هر چند درصد یک بار، سیو سود توسط فعالین شکل می گیرد و فعالان بزرگ تر، مخصوصا حقوقی ها، ترجیح می دهند پول خود را در دارایی های درآمد ثابت قراردهند.

وی در ادامه عنوان کرد: محور دوم برای تفسیر این عرضه ها خود بحث مذاکرات غیر مستقیم است، با پیش روی در این مذاکرات، بازارها به اخبار بیشتر برای پیشروی نیاز دارند؛ یک خبر خوب در هفته اول به خبری سوخته در هفته دوم تبدیل می شود و عملا می توان گفت که بازار آن خبر خوب هفته اول را در قیمت های خود می بیند و برای رشد ادامه دار به اخبار بیشتر نیاز دارد، مشخصا به دلیل استراتژی طرفین در مذاکرات مبنی بر این که مذاکرات در سکوت جلو برود، این نیازهای بازار هم برطرف نمی شود.

انفجار بندرعباس تالار شیشه‌ای را خرد کرد

این تحلیلگر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این حجم عرضه ها در بازار به دلیل در سود بودن خیلی از فعالان، بالا بودن نرخ بهره(که عامل میل بیشتر به سیو سود می شود)، اخبار اخیر در بندر رجایی و در نهایت کافی نبودن اخبار مثبت مذاکرات برای بازار است.

مظفری در پایان گفت: جالب است که با بررسی شاخص‌های اصلی بازار هم می توان دید که شاخص کل بیش از 1% افت داشته، اما شاخص هم وزن و شاخص های فرابورس افت انقدر شدیدی را تجربه نکردند؛ دلیل این موضوع هم اینجاست که بازار در سهامی که در سود است سیو سود می کند(که عمدتا سهام بزرگ هستند).

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.