به گزارش خبرگزاری مهر، مریم کرمی با اشاره به اینکه مرکز اقامتی نوای آسایش تنها مرکز اقامتی ویژه بانوان در استان است، گفت: در حال حاضر ۲۵ بانو جهت ترک اعتیاد و بهره گیری از خدمات آموزشی و مراقبتی در این مرکز اقامت دارند.
سرپرست بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه این مرکز از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کرده و در غالب مرکز مجری طرح تبصره ۲ ماده ۱۶ و همچنین ماده ۱۵ پذیرش می نماید، عنوان کرد: در سال گذشته در راستای حمایت از معتادین زن بی بضاعت و خود معرف نزدیک به ۸۰ میلیون تومان در قالب یارانه درمان اعتیاد پرداخت گردیده است .
وی مدت اجرای یک برنامه بهبود و بازتوانی را حداقل ۹۰ روز اعلام کرد و افزود: این برنامه می تواند تحت عنوان اقامت سه ماهه با ترخیص در پایان دوره، اقامت دو ماهه و یک ماه ادامه برنامه بهبود و بازتوانی به شکل غیراقامتی، اقامت یک ماهه و دو ماه ادامه بهبود و بازتوانی به شکل غیراقامتی با تایید و یا تغییر مدت اقامت توسط شورای مرکز ی صورت گیرد.
کرمی خاطرنشان کرد: بهزیستی با اجرای برنامه های پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد درمحلات شهری و روستایی، محیط کار و ارائه خدمات به گروه هدف در مراکز کاهش آسیب و مراکز اقامتی بهبود وبازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد و... سعی درپیشگیری و کنترل این معضل اجتماعی را دارد.
وی از اجرای طرح پازک ( پیشگیری از اعتیاد در زنان، کودکان ، نوجوانان)در۱۰ محله آسیب خیز در شهرستان های زنجان ، ابهر و خدابنده در سال گذشته خبر داد و گفت: این برنامه با هدف ارتقای سطح آگاهی افراد در زمینه ی پیشگیری از اعتیاد در بین زنان و کودکان، افراد معتادودر معرض خطر اعتیاد اجرا یی می گردد
سرپرست بهزیستی استان زنجان یادآور شد: ساختارهای حمایتی برای پیشگیری از اعتیاد در زنان دارای همسر معتاد به نحوی طراحی شده است که اطلاعات اولیه را در اختیار زنان دارای همسر معتاد قرار دهد تا بتوانند به خانواده خود و فرزندانشان در پیشگیری از گرایش به سمت مصرف مواد اعتیادآور کمک کنند.