به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، شاخص کل بورس با کاهش ۱.۱ درصدی همراه شد و به سطح ۳ میلیون و ۱۱۷ هزار واحدی رسید.
عرضههای صبحگاهی سبب شد تا شاخص کل تا سطح ۳ میلیون و ۱۰۱ هزار واحدی کاهش داشته باشد؛ اما با برخورد شاخص کل به ناحیه ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی، گروه جدیدی از خریداران وارد بازار شدند و موجب رشد شاخص کل از کف روزانه خود شدند.
همچنین در جریان دادوستدهای امروز، شاخص هموزن با افت ۰.۱۸ درصدی مواجه شد و شاخص کل فرابورس نیز ۰.۱۷ درصد از ارتفاع خود را از دست داد.
برای پنجمین روز متوالی، ارزش معاملات خرد بازار سهام به بیش از 20 هزار میلیارد تومان رسید.
همچنین در جریان معاملات امروز، هزار و 644 میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ثبت ارزش معاملات در سطوح بالای 20 همت، گویای نقدشوندگی سهام است و بدین معنا است که برای سهامی که از طرف فروشندگان برای فروش گذاشته میشود؛ خریدار وجود دارد.
وقتی در کلیت بازار خریدار وجود داشته باشد و سهام را به سبد داراییهای خود اضافه کنند؛ میتواند به این معنا باشد که بازار سهام در هفتهها و ماههای آینده با رشد همراه خواهد شد و چشم انداز مثبتی را برای بازار سهام میتوان انتظار داشت.
به همین دلیل گروهی از سهامداران سهام را به پرتفوی خود اضافه میکنند. بازار در دو روز معاملاتی اخیر با خروج پول حقیقی همراه شده است؛ از ابتدای سال تا پایان معاملات روز سوم اردیبهشت، حدود 17 همت پول حقیقی وارد بازار سهام شده است؛ برخی از این جریان در دو روز اخیر از بازار سهام خارج شده و ترجیح دادهاند در حاشیه امن بازار منتظر اتفاقات آینده بمانند.
هر روند صعودی بیوقفه و بدون اسراحت در قیمت داراییهای مختلف، محکوم به شکست است؛ ریزشهایی مثل قیمت دلار در سال 97، بورس 99 تهران و صندوقهای طلای امسال، مثالهای جامعی از این موضوع هستند که رشدهای بیوقفه پس از مدتی، با سقوط همراه خواهند شد. شاخص کل بازار سهام نیز پس از افت تا محدوده 2 میلیون و 688 هزار واحدی در اواخر اسفند سال گذشته، در مسیر صعودی قرار گرفت و در معاملات فروردین موفق به عبور از قله دی ماه سال گذشته و مرز روانی 3 میلیون واحدی شد.
طبیعتا پس از چنین رشدی که تا سطح 3 میلیون و 150 هزار واحدی نیز ادامهدار بود؛ باید بازار با استراحت همراه شود.
بهای اسکناس آمریکایی که در معاملات انتهای هفته گذشته با افت قابل توجهی همراه شده بود، در معاملات روز شنبه تا سطح 83 هزار تومان پیشروی کرد. معاملات امروز دلار نیز در کانال ۸۴ هزار تومانی آغاز شد؛ اما در ادامه با قیمت اسکناس آمریکایی با عقبنشینی مواجه شد و به کانال ۸۳ هزار تومان بازگشت.
این نوسانات قیمتی در بازار ارز، سیگنالهای متضادی به بازار سهام ارسال میکند. از یک سو، رشد نرخ ارز میتواند جذابیت شرکتهای صادراتی بازار سرمایه را افزایش دهد و از سوی دیگر نوسانهای شدید افزایشی در نرخ دلار این سیگنال را به اهالی بازار میدهد که شاید اتفاقی افتاده که اهالی بازار سهام از آن بیخبرند و همین موضوع موجب رشد نرخ دلار شده است.