تحقیق جدید: اثر مخرب رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن از 36 سالگی آشکار می‌شود

دیجیاتو یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 16:02
36 سالگی زمانی است که شروع آثار مخرب رفتارهای ناسالمی مانند سیگارکشیدن، نوشیدن الکل و کم‌تحرکی را بر جسم و روان نشان می‌دهد. The post تحقیق جدید: اثر مخرب رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن از 36 سالگی آشکار می‌شود appeared first on دیجیاتو.

دانشمندان در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند اثرات منفی رفتارهای ناسالمی چون سیگارکشیدن، نوشیدن الکل به میزان زیاد و کمبود فعالیت بدنی می‌تواند از 36 سالگی سلامت جسمی و روانی افراد را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد. نتایج این پژوهش اهمیت تغییر سبک زندگی از اوایل بزرگسالی و میانسالی را برجسته می‌کند.

در این تحقیق محققان 326 نفر را 30 سال بررسی کرده‌اند. وضعیت سلامت این افراد از 27 سالگی بررسی شد و در سنین 36، 42، 50 و درنهایت 61 سالگی مجدد پیگیری شد. در پایان، 206 نفر همچنان در مطالعه حضور داشتند.

در این بررسی، سلامت روانی و جسمانی افراد ارزیابی شد. شرکت‌کنندگان باید به پرسشنامه‌هایی درباره علائم افسردگی و رفاه روانی خود پاسخ می‌دادند و سلامت جسمانی آنها از طریق شاخص ریسک متابولیک که شامل عواملی مانند فشار خون، دور کمر، قند خون، کلسترول و چربی‌های خون می‌شود، سنجیده شد.

اثر رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن بر سلامت روانی و جسمی

نتایج این تحقیق نشان داد افرادی که در مقاطع مختلف زمانی هر ۳ رفتار پرخطر، سیگارکشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل و کم‌تحرکی، را داشتند، از نظر سلامت جسمی و روانی نسبت به سایرین وضعیت بدتری دارند. نتایج دقیق‌تر نشان می‌دهد علائم افسردگی آنها 0.1 واحد و امتیاز ریسک متابولیک 0.53 واحد افزایش پیدا کرد و به‌همین‌صورت نرخ رفاه روانی در آنها 0.1 واحد و ارزیابی سلامت خوداظهاری 0.45 واحد کاهش یافت.

علاوه‌براین، افرادی که این رفتارهای ناسالم را مدتی طولانی انجام داده بودند، با پیامدهای شدیدتری روبه‌رو شدند. در این گروه، علائم افسردگی 0.38 واحد افزایش، ریسک متابولیک 1.49 واحد افزایش، رفاه روانی 0.14 واحد کاهش و ارزیابی سلامت خوداظهاری 0.45 واحد کاهش یافت.

دکتر «تیا ککالاینن»، یکی از پژوهشگران این پژوهش، می‌گوید:

«بیماری‌های غیرواگیردار مانند بیماری‌های قلبی و سرطان عامل تقریباً سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای جهانی هستند. بااین‌حال، افراد می‌توانند با سبک زندگی سالم، خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهند و شانس مرگ زودرس را کمتر کنند. یافته‌های ما اهمیت مقابله با رفتارهای پرخطر را از سنین پایین‌تر نشان می‌دهد اما حتی تغییر به رفتارهای سالم‌تر در میانسالی نیز می‌تواند فواید قابل‌توجهی در سنین بالاتر داشته باشد.»

پژوهشگران در پایان تأکید کردند اثرات رفتارهای ناسالم از 36 سالگی نمایان می‌شود و تجمع این آسیب‌ها در ادامه زندگی می‌تواند به سلامت جسمی و روانی فرد لطمه جدی وارد کند.

جزئیات این تحقیق در نشریه Annals of Medicine منتشر شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.