با رعایت این نکات از تب مالت در امان بمانید

بهداشت نیوز یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 16:43

به گزارش بهداشت نیوز، کرم چهارلنگ -مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد- درمورد بیماری تب مالت گفت: تب مالت یا بروسلوز، یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که توسط باکتری‌های جنس Brucella ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند هم در دام‌ها و هم در انسان باعث بروز مشکلات جدی بهداشتی و اقتصادی شود.

وی افزود: بیماری تب مالت در انسان علائمی همچون تب متناوب و طولانی‌مدت، تعریق شبانه، درد مفاصل و عضلات، ضعف و خستگی مزمن، کاهش وزن و در موارد شدید؛ درگیری اندام‌های مختلف مانند قلب، کبد، طحال و سیستم عصبی مرکزی را دارد.

چهارلنگ اظهارکرد: مصرف شیر، پنیر، کره و سایر لبنیات غیرپاستوریزه، تماس مستقیم با ترشحات دام آلوده (زایمان، سقط، ادرار، مدفوع)، استنشاق آئروسل حاوی باکتری در محیط‌های آلوده مانند دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها و همینطور خراش یا زخم باز در پوست هنگام تماس با دام یا لاشه آلوده راه‌های انتقال بیماری تب مالت از حیوان به انسان هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص راه‌های پیشگیری از انتقال بیماری تب مالت به انسان گفت: پاستوریزه کردن کامل شیر و فرآورده‌های لبنی، استفاده از دستکش و ماسک و پوشش مناسب هنگام تماس با دام، خودداری از مصرف لبنیات محلی غیر بهداشتی و واکسیناسیون گسترده دام‌ها راه‌های مهم پیشگیری از انتقال این بیماری هستند.

چهارلنگ تاکید کرد: هشدارهای بهداشتی که در زمینه بیماری تب مالت باید به آنها توجه شود این است که مردم از مصرف شیر و لبنیات محلی غیرپاستوریزه خودداری کنند، دامداران در صورت مشاهده علائمی مانند سقط مکرر یا تب در دام‌ها، فوراً به دامپزشکی اطلاع دهند. رعایت بهداشت فردی نیز در هنگام تماس با دام‌ها الزامی است و همینطور دامداران و کارکنان کشتارگاه‌ها باید از تجهیزات حفاظت فردی استفاده نمایند.

وی عنوان کرد: در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت، سازمان دامپزشکی کشور اقداماتی از جمله اجرای طرح سراسری واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین، نظارت و پایش مستمر دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها، آموزش دامداران و اطلاع‌رسانی عمومی از طریق رسانه‌ها، نمونه‌برداری و آزمایش‌های غربالگری برای شناسایی کانون‌های آلوده، امحاء بهداشتی لاشه دام‌های آلوده یا مشکوک و تأمین و توزیع واکسن بروسلوز برای دام‌های واجد شرایط را انجام داده اشت.

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص برنامه پیش‌بینی‌شده این اداره کل برای مقابله با بیماری تب مالت در سال ۱۴۰۴ گفت: در سال جاری با هدف افزایش ایمنی دام‌ها و قطع زنجیره انتقال این بیماری به انسان، ۲۸ هزار راس دام سنگین و ۴۳۴ هزار راس دام سبک بر علیه بیماری تب مالت واکسینه خواهند شد که این واکسیناسیون‌ها با استفاده از واکسن‌های استاندارد و تحت نظارت نیروهای فنی دامپزشکی در سراسر استان اجرا می‌شوند.

چهارلنگ در پایان به مردم توصیه کرد: با توجه به خطرات جدی بیماری تب مالت برای سلامت عمومی و دام همکاری بین سازمان های دولتی و دامداران و عموم مردم امری ضروری است.

منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.