به گزارش رکنا، بدن انسان برای تولید هموگلوبین ، پروتئین موجود در گلبولهای قرمز، همچنین برخی از هورمونهای ضروری، نیاز به آهن دارد. این ماده معدنی نقش کلیدی در حمایت از عملکرد صحیح ماهیچهها، مغز استخوان و سایر اندامهای حیاتی ایفا میکند. به طور کلی، دو نوع آهن در مواد غذایی یافت میشود: «آهن هِم» که از منابع حیوانی مانند گوشت تامین میشود و جذب بدن بهتر است، و «آهن غیر هِم» که در منابع گیاهی وجود دارد و مقدار جذب آن به نسبت کمتر است.
بر اساس توصیه مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، مردان روزانه به ۸ میلیگرم آهن نیازمندند، درحالیکه این مقدار برای زنان در سنین باروری به حدود ۱۸ میلیگرم میرسد.
نوشیدن یک دوم فنجان آب آلو خشک میتواند ۱.۵ میلیگرم آهن به بدن برساند. افزون بر اینکه آب آلو منبع خوبی از فیبر است و به رفع یبوست کمک میکند، خواص ضد التهابی، ضد پیری و آنتیاکسیدانی نیز دارد.
مصرف یک چهارم فنجان زردآلوی خشک میتواند ۰.۹ میلیگرم آهن تامین کند. این میزان در زردآلوی تازه تنها ۰.۱ میلیگرم است. به علاوه، زردآلو خشک دارای مواد مغذی نظیر فیبر، پتاسیم و پروتئین بیشتری نسبت به تازه آن است.
یک چهارم فنجان انجیر خشک شامل ۰.۷۵ میلیگرم آهن است، در حالی که همین میزان از نوع تازه آن تنها ۰.۲ میلیگرم آهن دارد. فرآیند خشک شدن میتواند به افزایش غلظت مواد مغذی مانند فیبر، پتاسیم و آنتیاکسیدانها در این میوه منجر شود. مصرف انجیر همچنین برای سلامت قلب مفید است.
بر اساس گزارش دویچه وله، یک قاچ مثلثی هندوانه میتواند ۰.۷ میلیگرم آهن فراهم کند. همچنین، این میوه حاوی لیکوپن، نوعی رنگدانه قرمز گیاهی با خاصیت آنتیاکسیدانی است که در کاهش فشار خون، رفع التهاب و محافظت از پوست بسیار مفید است.
یک فنجان توت فرنگی برش خورده حاوی ۰.۷ میلیگرم آهن است. این میوه سرشار از ویتامین C، آنتی اکسیدانها و ترکیبات مفید گیاهی است که به تقویت سلامت قلب، مغز و حتی کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کمک میکند.
در یک چهارم فنجان کشمش ۰.۶۵ میلیگرم آهن وجود دارد. کشمش یک میانوعده سبک است که حاوی کربوهیدراتهایی با سرعت هضم بالا است.
یک فنجان گیلاس تقریباً ۰.۵ میلیگرم آهن دارد. این میوه علاوه بر طعم خوشایند، کالری پایینی دارد و منبع خوبی از فیبر محسوب میشود. گیلاس بهبود فرآیند خواب را نیز ممکن میکند زیرا حاوی ملاتونین طبیعی است.
هر دو عدد خرما حاوی ۰.۴ میلیگرم آهن است. خرما همچنین با داشتن فیبر، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات مفید، یک میانوعده مغذی محسوب میشود.
یک سوم از آووکادو شامل ۰.۳ میلیگرم آهن است. این میوه به دلیل وجود چربیهای سالم بسیار معروف است و خوردن آن میتواند سلامت قلب را بهبود دهد، کلسترول را کاهش دهد و حس سیری طولانی مدت ایجاد کند.