رونمایی از پوستر نمایشگاه کتاب؛ زنده نگه داشتن نام ایران با کتابخوانی!

خبرگزاری مهر یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 17:57
پوستر سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی تهران که از هفده اردیبهشت در مصلی برگزار می‌شود، رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پوستر سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عصر امروز، هفت اردیبهشت در جمع خبرنگاران رونمایی شد. در این مراسم محسن جوادی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب تهران، ابراهیم حیدری مدیر عامل خانه کتاب و قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران، اسماعیلی راد معاون ناشران سی و ششمین نمایشگاه کتاب، دهقانکار مشاور سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، حمیدرضا بیدقی طراح پوستر نمایشگاه کتاب نیز حضور داشتند.

شعار نمایشگاه کتاب؛ «بخوانیم برای ایران»

در ابتدای این مراسم محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی هرمزگان، گفت: قبل از اینکه درباره نمایشگاه صحبت کنم حادثه غمبار و تأسف برانگیز بندر شهید رجایی را خدمت همه مردم ایران تسلیت عرض می‌کنم. من مردد بودم این رونمایی را عقب بیندازیم یا نه، ولی بعد دیدیم شعار نمایشگاه ما «بخوانیم برای ایران» است. اگر بخواهیم برای ایران و آینده تلاشی کرده باشیم، راه آن همین کتاب خواندن است و این نمایشگاه زمینه‌ای است برای تحقق این امر در یک مقیاس کلان و با یک کیفیت خوب. بنابراین رونمایی از پوستر نمایشگاه را برگزار کردیم تا قدمی برای ایران برداریم

جوادی افزود: نمایشگاه کتاب به نحوی همزاد جمهوری اسلامی ایران است و با همه فراز و فرودهایی که در این سال‌ها داشته‌ایم، حتی در زمان دفاع مقدس برگزار شده است. این نمایشگاه به نحوی متعلق به مردم و نهادهای خصوصی در حوزه نشر است. به همین دلیل کنار نهادن آنها و تصدی اجرایی کل نمایشگاه کتاب شاید کار درستی نباشد و ما با توجه به دیدگاهی که آقای صالحی داشتند، سعی کردیم امسال نقش صنوف خصوصی نشر را در برگزار نمایشگاه افزایش دهیم.

وی ادامه داد: بنابراین نکته اول من این است که کارهای اصلی نمایشگاه با صنوف حوزه نشر است و ما با آنها همکاری می‌کنیم تا نمایشگاه بهتر برگزار شود. به همین دلیل از آقای اسماعیلی راد و دوستانی که به ما کمک می‌کنند تشکر می‌کنم. ضلع دوم برگزاری نمایشگاه کتاب، خانه کتاب به نمایندگی و از طرف معاونت فرهنگی است. آقای حیدری واقعاً زحمت زیادی کشیدند تا امسال بهتر برگزار شود. امسال روال کارها مقداری عوض شد و باید مسیرهای نویی می‌رفتیم. طبیعتاً دشوارهایی در این مسیر بود اما این دوستان با تدبیرشان از پس آن سختی‌ها برآمدند. خبرهای خوبی برای آینده داریم و امیدواریم نقش اصلی نمایشگاه یعنی ترویج و رساندن کتاب به مردم با افزودن یارانه بیش از پیش ممکن شود. ممکن است شما یارانه کتاب اضافه کنی ولی فضای مناسب برای خرید و عرضه کتاب نداشته باشی. دوستان سعی کردند عمده ناشران در دسترس مردم قرار بگیرند.

پوستر نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد

امیدواریم جایگاه محوری در حوزه کتاب دوباره به ایران برگردد

رئیس نمایشگاه کتاب تهران گفت: مسأله بعدی هم فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه است. بالاخره جمعیت عظیمی با سلایق مختلف در نمایشگاه گرد هم می‌آیند و باید در برنامه‌های مختلف برای همه بازدیدکنندگان نمایشگاه برنامه داشت. برای ما محور کتاب است و این رویدادها حول محور کتاب برگزار می‌شود؛ رونمایی و بررسی کتاب و دیگر کارهایی که می‌توان با محوریت کتاب انجام داد. این هم نکته مهمی است که سیاست اصلی ماست و دوستان زیادی برای آن تلاش می‌کنند.

جوادی درباره بخش بین الملل نمایشگاه کتاب گفت: به رغم تحریم‌ها و بدخواهی‌ها درباره ایران، ولی خدا را شکر اتفاقات خوبی برای این بخش داریم؛ از آن جمله دو سه برنامه مهم بین المللی است که بعضی از آنها جدید و نو است. امیدواریم جایگاه محوری در حوزه کتاب دوباره به ایران برگردد و این مسأله یکی از اهداف این نمایشگاه است. بین ما و بازار جهانی نشر یک انقطاعی وجود دارد که امیدواریم در این نمایشگاه وضعیت بهتر شود.

وی در پایان درباره شعار نمایشگاه کتاب گفت: ایران با نام و پیوند با کتاب باقی خواهد ماند. اگر ایران با کتاب فاصله بگیرد، ارتباطش با تاریخ و پیشینه‌اش را از دست خواهد داد. به همین دلیل شعار امسال نمایشگاه «بخوانیم برای ایران» است. امیدواریم بتوانیم نام ایران را با کتاب زنده نگه داریم. شاید اگر آن زمان‌ها کسی ابن سینا را می‌دید باور نمی‌کرد که او به چنین شخصیت بزرگی تبدیل شود. ان‌شاالله در این نمایشگاه هم کودکانی را خواهیم دید که کارهای بزرگ ایران را انجام خواهند داد. با همین رویکرد تلاش کردیم فضای مناسبی در بخش کودک و نوجوان فراهم کنیم تا کودکان و نوجوانان برای آینده ایران کتاب بخوانند.

همه دستگاه‌ها برای برگزاری نمایشگاه دست به دست هم داده‌اند

در ادامه ابراهیم حیدری قائم مقام نمایشگاه کتاب حادثه بندر شهید رجایی را تسلیت گفت و امنیت را پایه و اساس پیشرفت کشور معرفی کرد.

وی درباره نمایشگاه کتاب گفت: امسال صنوف حوزه نشر پا به پای ما زحمت کشیدند و کار را به اینجا رساندند. امیدوارم با همین همت و تلاش کار به سرانجام برسد. از شما اهالی رسانه هم انتظار دارم مثل همیشه از ما مطالبه‌گری کنند و ما را مورد نقد قرار دهند. نقد باعث رشد می‌شود، به ویژه وقتی در حوزه فرهنگ باشد. هرکدام از شما می‌توانید مروج کتابخوانی باشید و تصاویر و گزارش‌های زیبایی از اتفاقات بصری و عملکردی نمایشگاه منعکس کنید.

وی در خصوص فرایند شروع نمایشگاه توضیح داد: ما با دستور دکتر جوادی برنامه‌های نمایشگاه را با رویکرد مشارکت همه دستگاه‌ها به ویژه اصحاب اصلی نشر، یعنی صنوف نشر، شروع کردیم. دبیرخانه نمایشگاه را در بهمن تشکیل دادیم و کارهای مقدماتی آغاز شد. با دستگاه‌ها، نهادها، صنوف مختلف و مراکزی که در کار نمایشگاه کتاب دخیل بودند مذاکره کردیم تا به ناشران مختلف و مردم به خوبی خدمت کنیم.

حیدری افزود: تا امروز با اکثر دستگاه‌های مرتبط توافقات انجام شده و با یکی دو دستگاه دیگر هم طی همین یکی دو روز کارهای نهایی انجام خواهد گرفت. تقریباً همه دستگاه‌ها از جمله مصلی، نهادهای انتظامی، نهادهای خدمت‌رسان، اورژانس و سایر دستگاه‌ها دست به دست هم داده‌اند تا نمایشگاه کتاب را به خوبی برگزار کنیم.

حیدری با بیان اینکه جانمایی غرفه‌ها در مراحل نهایی است، گفت: در بخش داخلی ۲ هزار ۳۶۳ ناشر داخلی برای نمایشگاه کتاب ثبت‌نام کرده‌اند که هزار و پانصد و هشتاد و نه ناشر از تهران و هفتصد و هفتاد و چهار ناشر از سایر استان‌ها بوده است. بخش حضوری شامل هزار و ششصد و بیست و شش ناشر است و در بخش گروه عمومی، کودک و نوجوان، آموزشی، دانشگاهی و الکترونیک بیش از ۷۵ هزار متر مربع فضای درخواستی داشته‌ایم که جانمایی آن در مراحل نهایی است و سعی می‌کنیم در یکی دو روز آینده غرفه‌ها تحویل بخش‌های مربوطه شود و بتوانند از شنبه کارهای چینش قفسه‌ها را انجام دهند.

«فلوشیپ» و «بریکس» دو رویداد مهم در بخش بین الملل نمایشگاه است

قائم مقام نمایشگاه کتاب درباره بخش بین الملل نمایشگاه کتاب گفت: ما امسال در بخش بین الملل یک بخش تازه و خاصی را به نام فلوشیپ تخصصی ادبیات کودک و نوجوان راه‌اندازی کردیم که هدف آن حمایت از آثار ایرانی و ترجمه آنها به زبان‌های دیگر است. این بخش با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است؛ ۱۴۷ متقاضی در این حوزه داریم که ۸۱ متقاضی در بخش خارجی و ۶۶ بخش متقاضی در بخش داخلی است. امیدواریم بتوانیم با توجه به سیاست‌های کلانی که در حوزه ترجمه وجود دارد و مورد تأکید و توجه مقام معظم رهبری است، نهضت ترجمه را پیش ببریم و اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد و ایران را به خوبی در قالب کتاب به دنیا معرفی کنیم.

وی افزود: همچنین یک بخش تازه به نام «بریکس» داریم. همان‌طور که اطلاع دارید پیشنهادی از تیم ایران در نمایشگاه هند ارائه شد و آن پیشنهاد این بود که کارگروه اعضای فرهنگی بریکس را تشکیل دهیم که با استقبال اعضا قرار گرفت. قرار شد اولین نشست رسمی این در نمایشگاه تهران باشد که این بخش در نمایشگاه تهران شروع خواهد شد.

حیدری درباره حضور کشورهای خارجی در نمایشگاه کتاب گفت: از کشورهای مختلف ۵۰ متقاضی ثبت‌نام کرده‌اند که نزدیک ۵۵ تن از بارهای آنها رسیده و ۲۵ تن دیگر هم در مسیر ایران است. این کتاب‌ها در دو بخش عربی و لاتین در نمایشگاه حضور دارند و عمده آنها چاپ سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ است.

وی با اشاره به حضور مهمان‌های خارجی، گفت: ۳۰ نویسنده خارجی در ایران حضور خواهند داشت که از نقاط مختلف دنیا به ایران آمده‌اند. انشاالله ارتباط ما با این عزیزان فقط منحصر به نمایشگاه کتاب نباشد و ما بتوانیم این ارتباطات فرهنگی را در حوزه‌های دیگر ادامه دهیم.

۲۰ ناشر و ۳۰ چهره فرهنگی از عراق مهمان نمایشگاه هستند

حیدری با بیان اینکه مهمان ویژه سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کشور عراق است، افزود: رایزنی‌ها و مکاتبات اولیه انجام شده و ما امسال در خدمت ناشران و فعالان فرهنگی کشور عراق هستیم. کشور عراق با حضور بیش از ۱۵ ناشر و یک هیئت ۳۰ نفره در نمایشگاه حضور دارد و وزیر فرهنگ عراق هم در افتاحیه نمایشگاه کتاب تهران حضور خواهد داشت.

در ادامه اسماعیلی راد معاون ناشران سی‌وششمین نمایشگاه کتاب درباره امور اجرایی نمایشگاه توضیحاتی داد و گفت: ما امور اجرایی نمایشگاه را بعد از تعطیلات عید در محل مصلی شروع کردیم. پیش‌بینی خودمان این بود که نسبت به سال‌های قبل دیرتر شروع شده ولی با زحماتی که در کارگروه اجرایی نمایشگاه و کارگروه پشتیبانی انجام شد، فضای کار به خوبی پیش رفته است. کار ما آماده است؛ نقشه‌ها نهایی شده و غرفه‌بندی‌ها انجام شده است. امروز متراژبندی غرفه‌ها متقاضیان در سایت انجام خواهد شد و پس از فرایند مالی، برپایی غرفه‌ها شروع خواهد شد.

رونمایی از پوستر سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران

سپس حمیدرضا بیدقی طراح پوستر سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره طراحی این پوستر گفت: من این افتخار را داشته‌ام که در دوره سی‌ودو نمایشگاه کتاب هم طراحی پوستر را انجام بدهم. خوشحال هستم که باز هم این وظیفه برعهده من گذاشته شده است.

وی افزود: بنده به عنوان کسی که رکورددار طراحی پوستر در جشنواره‌های مختلف کشور هستم، طراحی پوستر یک جشنواره یا نمایشگاه بین المللی مثل نمایشگاه کتاب تهران کار یک نفر نیست. این که من بگویم طراحی این پوستر کار من است، اشتباه است. ایده‌ای مطرح می‌شود، این ایده در کارگروه نمایشگاه کتاب پخته می‌شود و نهایتاً به عنوان خروجی بیرون می‌آید. اینطور نیست که از کار راضی نباشم، ولی همفکری‌های خیلی خوبی شده و نتیجه‌اش این پوستر است که با توجه به مینیاتور ایرانی تهیه شده است.

بیدقی در پایان گفت: من اعتقاد دارم پوسترهایی مثل پوستر نمایشگاه کتاب کار ویژه و مخصوصی است. در این پوستر باید نگاه بومی و ملی خودمان را بازتاب بدهیم، چنان که دیگر کشورها هم همین کار را می‌کنند. انتخاب کانسپت بر اساس مینیاتور هم بر همین اساس بوده و امیدوارم شما و مردم پوستر نمایشگاه کتاب را دوست داشته باشید.

در پایان این مراسم با حضور محسن جوادی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران، ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و قائم مقام نمایشگاه کتاب، اسماعیلی راد معاون ناشران نمایشگاه کتاب، ایوب دهقان‌کارمشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی و حمیدرضا بیدقی، از پوستر سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی شد.

سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم برای ایران» از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) با حضور ناشران مختلف برگزار خواهد شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.