سعید فتاحی، مشاور کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه هر ساله با فرارسیدن هفته کارگر به فکر مسئولان می افتد که کارگری وجود دارد و با اجرای برنامه های نمایشی سعی در تجلیل از کارگران زحمت کش دارند گفت: مطالبات به حق کارگران در سال های گذشته هنوز حل نشده است و کارگران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و شرمنده خود و خانواده خودشان هستند.
وی بیان کرد: بحث امنیت شغلی که سالیان سال هست فقط حرفش را می زنند. خبری از امنیت شغلی برایشان نیست و از چند سال گذشته به قول مجلسی ها در حال چکش کاری هست تا نفرات پیمانکاری بتوانند با شرکت های اصلی فعالیت خود عقد قرارداد مستقیم نمایند و هر سال و هر ماه فقط وعده وعید را کارگران می شنوند .
فتاحی افزود:در خصوص مسکن که طبق ماده 149قانون کار کارفرمایان را مکلف نموده با تعاونی های مسکن و در صورت عدم وجود این تعاونیها مستقیماً با کارگران فاقد مسکن جهت تأمینخانههای شخصی مناسب همکاری لازم را بنمایند و همچنین کارفرمایان کارگاههای بزرگ مکلف به احداث خانههای سازمانی در جوار کارگاه و یا محلمناسب دیگر میباشند که متأسفانه این ماده اجرا نمی شود و وزارت کار هیچ ابزاری در اختیار ندارد تا نسبت به اجرای این ماده برای کارگران اقدام نماید.
مشاور کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران افزود: در مورد افزایش حقوق کارگران در ادوار گذشته که متاسفانه دولتها به فکر کارگران نبودند و در انتهای هر سال با افزایشات ناچیز که سنخیتی با تورم نداشت هر سال مشکلات را انباشته کردند و این عقب ماندگی دستمزد منجر به فقر کارگران و آسیب های جدی به این قشر شده است.
وی ادامه داد: به گونه ای که دیگر کلمه رفاه برای کارگران کابوس بیش نیست . چرا که نه میتوانند به آموزش فرزندان و برآورده شدن احتیاجات خانواده خود کاری انجام دهند و همیشه با اندک حقوق خود گذران زندگی میکنند. کاش جلسات شورای عالی کار هر سه ماه یکبار و نسبت به تورم واقعی برگزار گردد تا حقوق کارگران از تورم عقب نماند. البته آرزوی کارگران ثبات قیمت هست ولاغیر ، ولی این کار تا به حال میسر نشده است و تورم از دستمزد خیلی جلوتر پیش می رود .
فتاحی بیان کرد: در خصوص بحث درمان برای کارگران که حداقل ها در سازمان تامین اجتماعی مانده است.خیلی از آیتم های درمانی از بیمه تامین اجتماعی کارگران حذف شده است و کارگران مجبور هستند با نرخ آزاد نسبت به تهیه دارو و خدمات پزشکی اقدام نمایند که آن هم بستگی دارد به درآمد آن ماه کارگر که مجبور هست با اضافه کاری و یا سایر کارهای کاذب بعد وقت کاری در بیرون مانند رانندگی در اسنپ و یا .... انجام دهد .
وی افزود: کاش مسئولان برای حداقل یک ماه با حقوق کارگران زندگی کنند تا لااقل بدانند که با این حقوق از پس این همه هزینه نمیشه زندگی کرد اجاره سربه فلک کشیده ، افزایش اقلام خوراکی ، پوشاک ، آموزش و ... به شدت زندگی کارگران را تحتالشعاع قرار داده است که مستلزم توجه بیشتر مسئولان می باشد .