به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آقاجانلو رئیس هیأت عامل ایمیدرو در نشست تخصصی صنعت، معدن و صنایع معدنی اجلاس ایران و آفریقا که با حضور معاون توسعه روستایی رئیس جمهور، وزرای صمت ایران و اتیوپی و معاونان وزیر صمت ایران برگزار شد، ابتدا با برشمردن محدودیتهای تغییرات اقلیمی برای صنایع مختلف، اظهار کرد: امروزه با توجه به پایدار بودن توسعه در بخش معدن، میتوان برای گذر از تغییرات اقلیمی، به توسعه بر مبنای معدن پرداخت و این مهم نقطه امید بسط روابط دو طرف است.
وی افزود: ایران فناوریهای زنجیرههای اکتشاف و استخراج تا فرآوری و تولید محصولات معدنی و صنایع معدنی را در اختیار دارد و این امر میتواند نقطه شروع تازهای برای دو طرف باشد.
آقاجانلو با اشاره به یک مثل آفریقایی که «تاکید بر نقاط قوت برای پایدار شدن روابط دو طرف دارد»، گفت: دانش فنی و بومی شده در حوزههای مختلف معدنی در کنار نیروی انسانی متبحر و وجود مدیران کارآمد؛ ظرفیت و زمینههای قابل توجهی برای تقویت همکاریها ایجاد کرده است.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو به ظرفیتهای تولید معدن و صنایع معدنی ایران اشاره کرد و گفت: سال ۲۰۲۴ تولید فولاد ایران به ۳۱ میلیون، آلومینیوم به ۷۰۰ هزار و مس محتوا به ۳۵۰ هزار تن رسید.
وی با اشاره به صادرات نزدیک به ۱۴ میلیارد دلاری این حوزه از کشورمان در سال گذشته، گفت: کشورهای آفریقایی سهم چندانی از بازار تولیدات معدنی و صنایع معدنی ایران ندارند در حالی که زمینه توسعه بازار محصولات ایرانی در آفریقا فراهم است.
به گفته آقاجانلو، ایران با حدود ۷ هزار معدن فعال، سالانه ۶۰۰ میلیون تن استخراج از معادن دارد که پایه اولیه تولید محصولات و اشتغال هستند.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو همچنین توان فنی و مهندسی و دانش مهندسان ایرانی را مورد تأکید قرار دارد و گفت: نظام مهندسی معدن ایران دارای ۵۰ هزار عضو است که ۱۶ هزار مهندس معدن و ۲۰ هزار زمین شناس دارد و مابقی هم متالورژ و نقشه بردار هستند.
وی تاکید کرد: این نیروی انسانی متخصص از دانش فنی قابل ملاحظهای برای صدور خدمات و فناوری به کشورهای آفریقا برخوردار است.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو تاکید کرد: با توجه به زمینههای فوق، ایمیدرو از آمادگی لازم برای برگزاری نشستهای مشترک با حضور مدیران و کارشناسان این حوزه با طرفهای آفریقایی دارد.
آقاجانلو افزود: بررسی راههای تقویت همکاریها در کنار طرح چالشها و ارائه راهکارهای لازم از جمله مواردی است که دو طرف میتوانند در موضوعات و همکاریهای مشترک، مطرح و پیگیری کنند.
معاون وزیر صمت همچنین گفت: شرکتهای تولیدکننده محصولات و تجهیزات بومی شده، فنی و مهندسی، پیمانکاری و مشاورهای معدن و صنایع معدنی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو حضور دارند آماده امضا تفاهمنامه و توافقات با شرکتهای آفریقایی هستند.