به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده که تمایل دارد مجددا با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی بهطور حضوری ارتباط برقرار کند.
پایگاه خبری «آکسیوس» به نقل از یک مقام ارشد دولت ایالات متحده و سه نفر از منابع دیگر که به این مسئله آگاه هستند، گزارش داد که دولت دونالد ترامپ بهآرامی گفتوگوهایی را با کارشناسان خارجی آغاز کرده و احتمال شروع دوباره مذاکرات با کره شمالی را بررسی میکند.
اگرچه گفته میشود که کره شمالی در دستور کار ترامپ اولویت پایینتری دارد اما ظاهرا دولت آمریکا مایل است مذاکراتی را با جدیدترین قدرت هستهای جهان آغاز کند.
آکسیوس به نقل از مقام ارشد آمریکایی مذکور نوشت: «ما در تلاشیم تا نهادهای آمریکا را نسبت به اینکه کره شمالی امروز کجا قرار دارد، متقاعد کنیم. خیلی چیزها طی چهار سال اخیر تغییر کرده است. ما در حال ارزیابی هستیم و پیرامون راهحلهای احتمالی از جمله تعامل با کره شمالی رایزنی میکنیم.»
«آندرو ییو» کارشناس ارشد موسسه بروکینگز میگوید: «گفتوگوهایی که پشت درهای بسته انجام میشود شامل کارشناسان اندیشکدهها، مقامات آمریکایی فعلی و پیشین است و به دولت ترامپ پیشنهاد میدهند که در راستای مذاکرات احتمالی ترامپ-کیم سناریوهای متفاوتی را سبک و سنگین کنند.»
این کارشناس تاکید میکند: «بیانیههای بسیار مثبت ترامپ درباره کیم طی ۶ ماه اخیر نشان میدهد که او نسبت به این مسیر (آغاز دوباره مذاکرات) مشتاق است.»
یکی از مقامات ارشد پیشین آمریکا میگوید: «اعضای دولت ایالات متحده برنامهریزیهای اولیه را انجام میدهند و شاید تنها یک "نامه عاشقانه" از سوی کیم برای جلب توجه ترامپ لازم باشد تا آنها به سوی رقابتهای مذاکراتی بشتابند.»
سوژه «نامههای عاشقانه کیم-ترامپ» به مکاتبات آنها در دوره سیاست اول دونالد ترامپ مربوط میشود و پس از آنکه خود رئیسجمهور آمریکا چنین عبارتی را بهکار برد تا مدتها تیتر رسانههای جهان بود و حتی «جو بایدن» رئیسجمهور سابق آمریکا نیز در مناظرههای انتخاباتی ۲۰۲۴ بارها برای زیر سوال بردن رویکرد ترامپ به این عبارت اشاره کرد.
آکسیوس میافزاید: «سفیر سوئد در کره شمالی که منافع آمریکا را در پیونگیانگ دنبال میکند، چندی پیش به واشنگتن سفر کرد تا در رایزنیهای مقامات و کارشناسان آمریکایی شرکت کند.»
این رسانه آمریکایی تاکید میکند: «مقامات وزارت امور خارجه آمریکا و همچنین شورای امنیت ملی این کشور نیز در چندین جلسه و گفتوگو با کارشناسان خارجی در رابطه با تعامل دوباره با کره شمالی شرکت داشتهاند.»
یکی ازمنابع مذکور گفت: «یکی از موضوعاتی که در جلسات پشت درهای بسته مطرح شده این است که در صورت شروع مذاکرات، طرفین کره شمالی احتمالا چه کسانی خواهند بود.»
یکی از مقامات ارشد پیشین آمریکا به آکسیوس میگوید: «تمایل کره شمالی برای مذاکرات با آمریکا به ماهیت گفتوگوها بستگی خواهد داشت. اگر گفتوگوها درباره کنترل تسلیحات بهگونهای باشد که کره شمالی را به عنوان یک کشور هستهای به رسمیت بشناسد، مقامات کره شمالی مذاکره خواهند کرد.»
آکسیوس در پایان این گزارش با اشاره به قدرت نظامی کره شمالی پیشبینی میکند: «ترامپ همچنین با توجه به پیشرفتهای هستهای کره شمالی و موقعیت دیپلماتیک قویتر این کشور، اعمال اهرم فشاری که اولین بار علیه کیم داشت، برایش سخت خواهد شد.»