تشریح اقدامات فوری اورژانس کشور در حادثه بندر شهیدرجایی

خبرگزاری مهر یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 19:18
بندرعباس - رئیس سازمان اورژانس کشور جزئیات کامل روند امدادرسانی و درمان مصدومان حادثه بندر شهید رجایی را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جعفر میعادفر جزئیات کامل روند امدادرسانی و درمان مصدومان حادثه بندر شهید رجایی را تشریح و با بیان اقدامات گسترده از لحظه نخست وقوع حادثه، از اعزام آمبولانس‌ها و بالگردها تا انجام ده‌ها عمل جراحی در ساعات ابتدایی و انتقال مصدومان بدحال به بیمارستان‌های تخصصی خبر داد و بر نقش حیاتی هماهنگی بین بخشی و فداکاری کادر درمان تاکید کرد.

رئیس سازمان اورژانس کشور ضمن عرض تسلیت به مردم ایران در مورد جزئیات این حادثه اظهار کرد: این حادثه در ساعت ۱۲:۰۸ دقیقه به وقت محلی در بندرعباس اتفاق افتاد. به محض اینکه این حادثه به مرکز دیسپچ و اورژانس اطلاع‌رسانی شد و با توجه به بُعد حادثه و تماس‌های مردمی، تیم کمیته بحران دانشگاه علوم پزشکی به ریاست رئیس دانشگاه علوم پزشکی و سایر معاونین و رئیس اورژانس استان فعال شد و با استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی و با توجه به ابعاد حادثه از سایر سازمان‌هایی که می‌توانستند از ظرفیت‌های آمبولانسی خود استفاده بکنند و به محل حادثه اعزام بکنند، خوشبختانه در همان ساعت‌های اولیه حدود ۱۵ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به محل حادثه اعزام شد و یک فروند بالگرد هم آماده شد.

وی افزود: این حادثه به اصطلاح به ای یو سی وزارت بهداشت مستقر در سازمان اورژانس اعلام و ای یو سی مدیریت بحران تشکیل شد. با توجه به اینکه شنیده می‌شد که ابعاد حادثه خیلی فراتر از امکانات محلی باشد، دانشگاه‌های علوم پزشکی نزدیک دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس را در همان لحظات اولیه آماده کردیم. اتوبوس آمبولانس دانشگاه علوم پزشکی لار، جهرم، شیراز و سیرجان را به سمت بندرعباس و بالگرد دانشگاه علوم پزشکی لارستان و جهرم را به سمت بندرعباس اعزام کردیم. یک فروند هواپیما هم استندبای در تهران آماده کردیم که اگر نیاز بود برای انتقال مصدومین به سمت بندرعباس آماده باشد.

میعادفر ادامه داد: خوشبختانه در همان لحظات اولیه با اقدامی که دانشگاه علوم پزشکی با ظرفیت‌های خود و سایر سازمان‌ها انجام داد، بیماران کم کم به بیمارستان‌های نزدیک محل حادثه که بیمارستان سیدالشهدا و نیروی دریایی سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی بود، حضور پیدا کردند و بخشی از اقدامات درمانی در آن بیمارستان‌ها انجام شد و مجدداً این بیماران به سایر بیمارستان‌ها که مهمترین بیمارستان، بیمارستان شهید محمدی که متعلق به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هست، منتقل شدند.

رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: همچنین بیماران به بیمارستان تأمین اجتماعی و دو مورد از بیمارستان‌های خصوصی منتقل شدند. انصافاً هماهنگی خیلی خوبی انجام شد، تمام بیماران اقدامات درمانی را در اختیار گرفتند و من با دستور مقام عالی وزارت، ساعت ۴ بعد از ظهر به اتفاق وزیر محترم راه و شهرسازی و معاون ایشان به سمت بندرعباس حرکت کردیم. تقریباً ۶ عصر رسیدیم و با حضور در بیمارستان تقریباً کارهای اصلی که باید برای مصدومین انجام می‌شد، انجام شده بود. در همان ساعت‌های اولیه نزدیک به ۷۰ یا ۸۰ عمل جراحی برای بیمارانی که به بیمارستان‌های آورده شده بودند انجام شده بود. من تقریباً ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه که در بیمارستان شهید محمدی بزرگترین بیمارستان استان حضور پیدا کردم یک آرامش خیلی خوبی حاکم بود و نشان می‌داد که تمام بیماران تعیین تکلیف شده بودند و تعدادی که لازم بود به اتاق عمل بروند مشکلی نداشتند. اورژانس برای اتفاقات بعدی خالی شده بود تا آمادگی لازم وجود داشته باشد.

وی گفت: با بازدید از سایر بیمارستان‌ها متوجه شدیم همین اتفاق در بیمارستان‌های دیگر افتاده است. در بیمارستان نیروی دریایی، در بیمارستان سیدالشهدا و در بیمارستان سپاه این اقدامات انجام شده بود و تقریباً تا ساعت ۱ بامداد که بازدید ما طول کشید و همه بیمارستان‌هایی که در به اصطلاح پذیرش بیماران نقش داشتند هم برای سرکشی از بیماران و روند درمانی آنها و پیگیری روند درمانی حضور پیدا کردیم.

میعادفر تاکید کرد: به کادر حوزه بهداشت و درمان و پرستاران و پزشکانی که ایثار کردند یعنی تمام کسانی که خارج از شیفت بودند، پزشک‌های متخصص، از متخصص عروق تا ارتوپد قدردانی می‌کنیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: یکی از کارهای بسیار خوبی که در این چند سال اخیر شاهد هستیم هماهنگی بین بخشی و ارائه خدمات بسیار ارزشمندی است که به بیماران ارائه شده و در دیروز و امروز هم شاهد آن بودیم و رضایتمندی که در بیماران ایجاد شده بود از اقدامات دیگر است.

وی گفت: از دیگر اقدامات در شب گذشته می‌توان به دو پرواز اشاره کرد که یک پرواز بالگردی داشتیم که یکی از بیماران سوخته را همکاران به بیمارستان‌های شیراز جهت اقدامات درمانی و ادامه اقدامات درمانی که اینجا میسر نبود منتقل کردند و تقریباً دو بامداد بود که هواپیمای ما از تهران به محل حادثه عزیمت کرد و شش مصدومی که به هر حال یک مقدار بدحال بودند برای اقدامات درمانی تخصصی‌تر به دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هماهنگی‌هایی که از قبل انجام شده بود منتقل شدند و اقدامات درمانی را دریافت می‌کنند. امروز هم یکی از بیمارانی که به خدمات درمانی نیاز داشت با بالگرد به دانشگاه علوم پزشکی اعزام شد.

میعادفر تصریح کرد: همه دانشگاه‌های علوم پزشکی و رؤسای دانشگاه‌ها به صورت نوشتاری و تلفنی اعلام آمادگی کردند و تخت‌هایی را آماده کرده بودند که در صورت نیاز برای انتقال، ظرفیت‌ها ایجاد شده باشد.

رئیس سازمان اورژانس کشور در مورد آخرین وضعیت مصدومان گفت: حدود ۳ یا ۴ مصدوم بدحال داریم و بقیه مصدومین وضعیت خوبی دارند و قطعاً بعد از سیر مراحل درمان، مصدومین مرخص خواهند شد و خدمات لازم به آن‌ها داده خواهد شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.