1- گفتوگوهاي فني يعني چه ؟ گفتوگوهاي فني يعني در يك توافق چه ميدهيم و چه ميگيريم؟
هر قانون و هر تصميمي براي حكمراني در سطح ملي متضمن درآمد يا هزينهاي براي كشور است!
توافق و مذاكرات در دوران دولت روحاني از حيث دادهها و ستاندهها خسارت محض بود. تنها آورده پديده مذاكرات و توافق اين بود يك جريان سياسي دو بار در مورد شكلگيري دولت يازدهم و دوازدهم از مردم رأي بگيرد!
2- براي توفيق در مذاكرات فني لازم است مسئولان بيتالمال در سه قوه يعني نمايندگان، ديوان محاسبات سازمان بازرسي كل كشور و سازمان حسابرسي يك ضلع اعضاي تيم فني ايران باشند.
تا هر تصميم فني در مورد سازمان انرژي اتمي را در يك چرتكهاندازي دقيق بگويند چند تمام ميشود.
مثلا در توافق برجام قرار شد ما چندين هزار سانتريفيوژ را از مدار خارج كنيم.
آب سنگين اراك را بتنريزي كنيم و يا غنيسازي 20 درصد را اكسيد كنيم و...
اينها همه هزينه توافق بود. يك محاسبه ساده سرانگشتي نشان ميدهد ما در اكسيد كردن مقدار توليد غنيسازي 20 درصد فقط 18 ميليارد دلار ضرر كرديم. طرف آمريكايي حاضر نشده بود اين مقدار اورانيوم غني شده را بخرد يا ما در بازار جهاني بفروشيم يا حداقل در يكي از كشورهاي طرف توافق به امانت دپو كنيم!
3- ما براي اطمينان دادن به طرف مقابل كه نميخواهيم بمب بسازيم غير از فتواي رهبري و اقدامات فني كه هزينهبر نباشد راههاي زيادي داريم نبايد ديكته طرف مقابل را بپذيريم. ما بايد بسته پيشنهادي خود را روي ميز بگذاريم.
4- هيئت فني از ورود به دالانهاي تودرتو و گيجكننده بايد پرهيز كند. انتظارات طرف مقابل از ما را سادهسازي كنند تا معلوم شود اين معامله چند براي ما تمام ميشود.اگر هزينه آن بيش از درآمدش است عطاي آن را به لقايش ببخشند.
هيئت فني ما نبايد فراموش كنند يك ضلع گفتوگو يا به تعبير درستتر تمام ضلع گفتوگوي آن طرف خزانهداريكل آمريكا است. آنها بايد به اين سؤال قبل از هر نشستي پاسخ دهند جاي خزانهداريكل ايران در اين گفتوگو كجاست؟
5- هيئت فني ما قبل از گرفتن يك تضمين عملي در توافقات، زير بار هيچ تعهدي نروند.
تجربه برجام نشان داد اقدام براي توافق عملي تعهدات بايد اول از سوي آمريكا صورت گيرد. آزادسازي پولهاي بلوكه شده ايران در آمريكا و ديگر كشورها به عنوان پيشدرآمد توافق بايد روي ميز گذاشته شود تا با توافق درباره آن معلوم شود طرف مقابل اصلا جديتي در رسيدن به توافق دارد يا نه؟!
آمريكاييها ساخت بمب را بهانه قرار دادهاند. آنها ميدانند ايران هرگز به سمت ساخت بمب نميرود. بنابراين آنها دنبال اهداف ديگر هستند. به اين بهانه ميخواهند پيچ و مهرههاي صنعت هستهاي و آوردههاي علمي آن را در قلمرو پزشكي، كشاورزي، صنعت، توليد برق و انرژي و ... ابتدا شل كنند و سپس از كار بيندازند.
با اين ترفند در گفتوگوهاي فني بايد برخورد شود. جلوي حرفهاي غيرفني در گفتوگوي فني را گرفت.
6- گفتوگوي فني فقط براساس چارچوب توافق بايد روي مسائل هستهاي متمركز باشد از ورود به حوزههاي ديگر به بهانه مذاكرات هستهاي جلوگيري شود.
قرار نيست ما با توافق با آمريكاييها، دوست شويم.
ملت ايران با آمريكاييها مشكلات زيادي دارند. قرار نيست همه مشكلات با همين مذاكرات كه نه به دار است و نه به بار حل شود.
7- مديريت زمان در گفتوگوهاي فني مهم است طرف آمريكايي ميخواهد اطمينان پيدا كند ما بمب نميخواهيم بسازيم براي تضمين اين اطمينان ما چند گزاره حقيقي داريم.
الف- ما عضو ان پي تي هستيم يعني نميخواهيم بمب بسازيم. گزارشهاي آژانس قبل از برجام و بعد از برجام سند اين ادعاست.
ب- گزارشات مستمر نهادهاي امنيتي آمريكا
ج- خروجي صلحآميز صنعت هستهاي در حوزه صنعت، پزشكي، انرژي، كشاورزي و ...
د- اجازه نصب دوربينها در مراكز هستهاي و شديدترين كنترلهاي غيرعادي آژانس
هـ- از همه اينها مهمتر فتواي رهبري
پس 90 درصد بحثهاي فني در مورد تعهدات ما حل است بايد 100 درصد زمان به رفع تحريمها و پايان نوع تهديدهاي طرف مقابل اختصاص يابد چه تحريمهاي ايران چه تحريمهاي شركتها و افراد و گروههايي كه از سوي آمريكا به بهانه تحريم به حقوق تجارت آنها تجاوز شده است.
بايد به طرف مقابل تفهيم شود ساخت بمب اتمي در ايران فقط يك مدعي دارد آنهم رژيم صهيونيستي است كه با دروغپردازي و فريب سياست خارجي آمريكا را به گروگان گرفته است تا زماني كه رژيم صهيونيستي در روابط توافق ايران و آمريكا اخلال ميكند امكان دسترسي به حل مجادلات هستهاي صفر است.
ادامه اين اخلال فقط هزينه دولت آمريكا و درآمد سياسي نتانياهو است.