کشف جدید در مهار رشد سرطان با یک داروی خاص

رکنا یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 23:56
رکنا: آسپرین، دارویی شناخته‌شده برای پیشگیری از سکته قلبی، با کشف مکانیسمی جدید می‌تواند در مهار رشد و متاستاز سلول‌های سرطانی نقش موثری ایفا کند.
کشف جدید در مهار رشد سرطان با یک داروی خاص

به گزارش رکنا، نتایج مطالعه‌ای جدید که در مجله نیچر منتشر شده، نشان می‌دهد که دانشمندان مکانیسمی را کشف کرده‌اند که به کمک آن، آسپرین قادر است با تحریک سیستم ایمنی، متاستاز (گسترش سلول‌های سرطانی از یک تومور به سایر نقاط بدن) برخی از انواع سرطان را کاهش دهد.

 به رغم پیشرفت‌هایی که در حوزه درمان سرطان به دست آمده، همچنان در برخی از بیماران، حتی بعد از جراحی و برداشتن تومور در مراحل اولیه، سرطان بازگشت می‌کند، زیرا میکرومتاستازها (سلول‌های سرطانی که در نقاط دیگر بدن تشکیل شده‌اند اما غیر فعال هستند) مجدداً فعال می‌شوند. اگرچه بیشتر ایمونوتراپی‌ها برای درمان سرطان‌های متاستاتیک طراحی شده‌اند، ولی در مراحل اولیه گسترش سرطان، زمانی که سلول‌های سرطانی نسبت به حمله ایمنی آسیب‌پذیرتر هستند، فرصتی طلایی برای درمان پدید می‌آید. پروفسور راهول رویچودوری، سرپرست این پژوهش از دانشگاه کمبریج، اظهار داشت: «ما امیدواریم درمان‌هایی که این مرحله آسیب‌پذیر را هدف قرار می‌دهند، بتوانند مانع از عود سرطان در بیماران مبتلا به سرطان اولیه در معرض خطر شوند.»

نقش آسپرین در مهار رشد سرطان

محققان در این مطالعه، سیگنال‌هایی را که توسط سلول‌ها ارسال می‌شود، بررسی کردند و دریافتند که ژن ARHGEF۱ در صورتی که سلول‌های T در معرض یک عامل لخته‌ساز به نام ترومبوکسان (TXA۲) A۲ قرار گیرند، فعال می‌شود. این ماده که توسط پلاکت‌ها تولید می‌شود، به لخته شدن خون و جلوگیری از خونریزی کمک می‌کند، اما در مواقعی نیز می‌تواند عامل حملات قلبی و سکته باشد. آسپرین، با کاهش تولید TXA۲، اثرات ضد انعقادی ایجاد کرده و می‌تواند از حملات قلبی و سکته جلوگیری کند. در این تحقیق نشان داده شد که آسپرین با کاهش TXA۲ و جلوگیری از سرکوب سلول‌های T، نقش مؤثری در جلوگیری از گسترش سرطان‌ها ایفا می‌کند. آن‌ها این موضوع را در مدل موشی سرطان ملانوما بررسی کرده و مشاهده کردند که مصرف آسپرین در این موش‌ها منجر به کاهش موارد متاستاز در مقایسه با موش‌های کنترل شده شد. این اثر کاهش متاستاز به دلیل آزادسازی سلول‌های T از سرکوب بود. سلول‌های T نقشی حیاتی در دفاع بدن در برابر عفونت‌ها دارند.

دکتر جی یانگ از دانشگاه کمبریج و یکی از نویسندگان این مطالعه بیان کرد: «این کشف برای ما موفقیتی بزرگ بود، زیرا متوجه شدیم که TXA۲ یک سیگنال مولکولی است که اثر سرکوبگر خود را بر روی سلول‌های T اعمال می‌کند. پیش از این، ما از این تأثیر آسپرین بر جلوگیری از متاستازهای سرطانی، آگاهی نداشتیم. این کشف، ما را به یک مسیر تحقیقاتی کاملاً متفاوت هدایت کرد.»

کاربردهای گوناگون آسپرین

آسپرین یکی از داروهای پرمصرف در دنیا است که کاربردهای درمانی متعددی دارد. این دارو می‌تواند به طور موثر درد و تب را کاهش داده و برای درمان بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و پریکاردیت استفاده شود. همچنین، آسپرین در درمان تب روماتیسمی و بیماری کاوازاکی (بیماری‌ای که منجر به التهاب و تورم عروق خونی می‌شود) نقش بسزایی دارد. در دوزهای پایین‌تر، این دارو با اثرگذاری بر تجمع پلاکت‌ها، احتمال بروز حوادث قلبی-عروقی را کاهش می‌دهد و خطر حملات قلبی و سکته مغزی در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را به میزان قابل توجهی کم می‌کند.

  • وزیر کشور: انفجار آسیبی به کالاهای اساسی در بندر شهید رجایی بندرعباس وارد نکرد + فیلم

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.