به گزارش همشهریآنلاین به نقل از آرتی، خانیف عباسی، وزیر راهآهن پاکستان، روز یکشنبه به هند یادآوری کرد که پاکستان دارای موشکهای متعدد و ۱۳۰ کلاهک هستهای است که «صرفاً برای نمایش نیستند».
«هیچکس نمیداند سلاحهای هستهای ما در کجای این کشور قرار دارند. بار دیگر تکرار میکنم: تمام این موشکهای بالیستیک به سوی شما نشانهگیری شدهاند.»
عباسی همچنین در واکنش به تصمیم دهلینو برای تعلیق یکجانبه «معاهده آب سند» (پیمان مهم تقسیم آب بین دو کشور) که روز چهارشنبه اعلام شد، هشدار داد: اگر آنها آب را بر ما قطع کنند، باید آماده جنگ باشند.
دهلی نو اعلام کرد که اقداماتش تا زمانی که پاکستان به طور موثق و غیرقابلبرگشت حمایت خود را از تروریسم فرامرزی متوقف نکند، پابرجا خواهد ماند.
این اولین بار است که دهلینو این معاهده را که نظام رودخانهای حیاتی برای زندگی میلیونها نفر در هر دو کشور را تنظیم میکند، به حالت تعلیق درمیآورد.
روابط از پیش تیره این دو کشور هستهای، پس از حمله سهشنبه در دره بایسران (یکی از مقاصد گردشگری محبوب در منطقه کشمیر) بیشازپیش وخیمتر شد. در این حمله، چند مسلح ۲۵ گردشگر هندی و یک شهروند نپالی را به قتل رساندند.
هند بلافاصله همسایه خود را به حمایت از نفوذ گروههای شبهنظامی در کشمیر متهم کرد—اتهامی که پاکستان بهشدت آن را رد میکند.
گروه شبهنظامی «جبهه مقاومت» که گفته میشود به گروه لشکر طیبه (مستقر در پاکستان) مرتبط است، مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفته است. پلیس هند همچنین اعلام کرده که دو نفر از مظنونان، اتباع پاکستانی هستند.
روز چهارشنبه، دهلینو سطح روابط دیپلماتیک با اسلامآباد را تنزل داد و دیپلماتهای پاکستانی را اخراج و مرز زمینی با این کشور را مسدود کرد. اسلامآباد نیز متقابلاً اقدامات مشابهی انجام داد و بار دیگر هند را به سرکوب جمعیت مسلمان در کشمیر متهم کرد.
به گزارش اندیتیوی، نیروهای هند و پاکستان برای سومین شب متوالی در خط کنترل (LoC) — مرز بین دو کشور — به تبادل آتش پرداختند.
خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، اوایل این هفته در مصاحبه با اسکاینیوز هشدار داد که درگیری با هند ممکن است به «جنگ تمامعیار» با «عواقب فاجعهبار» منجر شود، زیرا هر دو کشور دارای تسلیحات هستهای هستند. او همچنین مدعی شد که دهلی نو حادثه مرگبار کشمیر را ترتیب داده است.