پسربچهای 7 ساله چینی که از نارسایی قلبی شدید رنج میبرد، به جوانترین بیمار جهان تبدیل شده که کوچکترین و سبکترین قلب مصنوعی موجود را دریافت کرده است.
به گزارش Interesting Engineering، پزشکان در بیمارستان دانشگاه علم و فناوری هواژونگ (Huazhong) موفق شدند قلب مصنوعی مجهز به روتور شناور مغناطیسی را در بدن پسری 7 ساله قرار بدهند. این قلب فقط 45 گرم وزن و 2.9 سانتیمتر قطر دارد.
نارسایی قلبی کودکان مسئلهای جهانی است؛ سالانه حدود 40 هزار کودک فقط در چین بستری میشوند و 7 تا 10 درصد آنها نیاز به پیوند قلب فوری دارند اما بهدلیل کمبود شدید قلبهای اهدایی، سالانه کمتر از 100 پیوند قلب کودکان انجام میشود. اکنون دستاورد پزشکان چینی میتواند در این زمینه بسیار امیدبخش باشد.
این کودک مه 2024 به نارسایی قلبی مرحله نهایی رسید و به او توصیه شد تحت عمل پیوند قلب قرار گیرد اما آزمایشهای بیشتر نشان داد این بیمار گروه خونی نادری دارد که یافتن اهداکننده منطبق با او را دشوار میکند. پس از اعلام رضایت والدین او، محققان چینی تصمیم گرفتند قلب مصنوعی مخصوص کودکان را در بدن او قرار دهند.
پزشکان میگویند پس از جراحی پنجساعته، بیمار 7 ساله روز بعد تنفس طبیعی خود را به دست آورد و فقط 5 روز بعد به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد.
این قلب مصنوعی فقط 2.9 سانتیمتر عرض و 45 گرم وزن دارد که آن را به کوچکترین و سبکترین قلب مصنوعی جهان تبدیل میکند. این دستگاه با سرعت 1500 تا 3 هزار و 600 دور در دقیقه کار میکند تا گردش خون پایدار را در بیمار جوان و کموزن حفظ کند.
درکل قلبهای مصنوعی یا دستگاههای کمکبطنی، اغلب به رگهای خونی آسیب میرسانند یا در وهله اول برای بزرگسالان طراحی شدهاند. برای برطرفکردن این مسائل، محققان دانشگاه علم و فناوری هواژونگ در سال 2021 با شرکت فناوری پزشکی Shenzhen همکاری کردند. قلب مصنوعی آنها مخصوص نارسایی قلبی کودکان طراحی شده است.
این دستگاه جدید نسخهای کوچکشده نیست، بلکه محصولی است که مخصوص کودکان بیمار مهندسی شده و تمام پارامترهای آن برای برآوردهکردن نیازهای آناتومیکی و فیزیولوژیکی کودکان سفارشی شده است.