براساس خبرهای منتشر شده در روز جاری، اکنون که تقریبا ۵۶ ساعت از انفجار و حریق در بندر شهید رجایی گذشته، اعزام ماشین آلات راهداری به این بندر برای امدادرسانی و پروازهای امدادی نیز تداوم داشته است. همچنین براساس وعده بیمه مرکزی، پرداخت خسارت به آسیب دیدگان درحال پیگیری بوده و رویه های تجاری و ترانزیتی هم به حالت عادی برگشته است.
به گزارش ایسنا، سه روز از انفجار بزرگ در بندر شهید رجایی بندرعباس میگذرد. انفجاری که خسارت زیادی به چند کانتینر، ساختمان، منازل و خودروهای نزدیک به اسکله وارد کرد و تعداد زیادی مصدوم و کشته بر جای گذاشت.
با وقوع این حادثه اگرچه موقتا فعالیتهای دریایی و بندری بندر شهید رجایی بندرعباس متوقف شد اما دیری نپایید که این فعالیت ها از سر گرفته شد و از بامداد روز بعد یعنی یکشنبه تمام بخشهای بندر به جز بخشی که دچار احتراق شده بود به فعالیت خود ادامه داد.
اعزام ماشین آلات راهداری به بندر شهید رجایی برای امدادرسانی
وزیر راه و شهرسازی نیز که از عصر روز شنبه به بندرعباس عزیمت کرده بود با حضور در محل حادثه از تمامی شرکتها و سازمانهای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی خواست که نهایت همکاری را در امدادرسانی داشته باشند.
آن طور که گفتهمی شود تمام امکانات، ماشینآلات و تجهیزات حوزه راهداری و نیروهای عملیاتی در اولین ساعات وقوع حادثه به بندر شهید رجایی اعزام شده و به امر امدادرسانی جهت اطفای حریق پرداختهاند.
علاوه بر حمل ماسه و اعزام چهار دستگاه لودر ، ۲۰ دستگاه کامیون به محل حادثه برای بارگیری و تخلیه مصالح جهت اطفای حریق اعزام شده اند و تا مهار کامل آتش همگام با سایر دستگاههای امدادی و عملیاتی در محل حادثه حضور خواهند داشت.
تداوم پروازهای امدادی در فرودگاههای بندرعباس
در بخش هوایی نیز امداد رسانیها ادامه دارد. براساس اعلام شرکت فرودگاهها در ادامه انجام پروازهای کمکرسانی به حادثه بندر شهید رجایی طی ۴۸ ساعت گذشته هواپیمای ایلوشین (مخصوص اطفای حریق) از فرودگاه بینالمللی بندرعباس ۱۰ سورتی پرواز انجام داده است.
همچنین در ادامه کمکرسانی به بندر شهید رجایی ۵ هواپیمای حامل تجهیزات امدادی و درمانی در فرودگاه بینالمللی بندرعباس به زمین نشسته تا محموله این پروازها به بندر شهید رجایی منتقل شود. ۳ بالگرد امدادی نیز در مجموعه طی ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۶۰ بار برای پر کردن مخازن خود با پودر اطفای حریق و آب در این فرودگاه مستقر شده تا عملیات اطفای حریق در بندر شهید رجایی با سرعت عمل بیشتری انجام شود.
طی ۴۸ ساعت گذشته ۲ فروند هواپیما اورژانس از فرودگاه بندرعباس به شیراز اعزام و یک فروند بالگرد امدادی هلال احمر نیز عازم فرودگاه لار شده است.
گفته میشود برای تسریع در عملیات کمکرسانی به حادثه بندر شهید رجایی از روز گذشته ۳ فروند هواپیمای آبپاش روسی در فرودگاه بندرعباس مستقر شدهاند تا در صورت نیاز به تداوم عملیات اطفای حریق در این بندر کمکرسانی کنند.
پرداخت بیمه پیگیری می شود
در کنار اطفای حریق و رسیدگی به آسیب دیدگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی، پرداخت دیه به جان باختگان و بیمه آسیب دیدگان نیز در دست پیگیری است.
آن طور که معاون اتکایی بیمه مرکزی گفته از روز گذشته تیم کارشناسی صنعت بیمه به بندر عباس اعزام شد و در حال بررسی ابعاد مختلف خسارات وارده در این حادثه است. با همکاری شورای هماهنگی سندیکای بیمهگران استان هرمزگان و حضور رؤسای شعب شرکتهای بیمه کلیه بیمه نامههای شناسایی شده مورد ارزیابی قرار گرفته و در وهله نخست ظرفیت جبران خسارت افرادی که جان خود را از دست دادهاند به صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفته و مقرر شده سریعا، خسارت و دیه آنها در چارچوب قوانین و مقررات پرداخت شود.
این مقام مسئول در بیمه گفته است که در رابطه با وسایل نقیه و خودروها، مقرر شده که شرکتهای بیمهگر آنها ظرف ۲۴ ساعت خسارات وارده را از محل پوشش بیمه بدنه پرداخت کنند.
البته پرداخت بیمه فقط مختص به افراد نمی شود و براساس اعلام بیمه مرکزی صاحبان محمولهها باید بیمهنامههای خود را ارائه داده و احصاء کنند و پس از احصا شدن بیمه نامهها فرایند شناسایی خسارات و پرداخت از طریق شرکتهای بیمهای و مربوطه صورت میگیرد.
محمولهها به بندرشهید رجایی ارسال می شوند
روز گذشته (یکشنبه) رئیس کل گمرک ایران در تشریح آخرین وضعیت ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی بندر عباس اعلام کرد که عملیات ترخیص آغاز شده است و در بخش ترانزیت داخلی و خارجی، در بخش صادرات و هم ترخیص کالاهای اساسی تشریفات گمرکی در حال انجام است و خدمات رسانی مانند قبل انجام می شود امروز نیز گمرک ایران اعلام کرده با توجه به اقدامات و هماهنگیهای صورتگرفته، ارسال محمولههای صادراتی مطابق روال قبل و با رعایت کلیه ضوابط و مقررات مربوطه نسبت به پذیرش محمولهها در مرز خروج گمرک موصوف امکان پذیر شدهاست.