به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه خراسان نوشت: اما متاسفانه این فضای فرهنگی، در دو سال اخیر و به مرور با برخی انحرافها مواجه شد و مشحون به انواع رفتارهای غیرفرهنگی و غیربومی گردید. ابتذال به جای پاسداشت فرهنگ مردمان غیور و مقاوم بوشهر که به شهیدان رئیسعلی و مهدوی شناخته میشوند، این جشنواره را با انواع حواشی مواجه ساخت. رفتارهایی که عموما از خارج از شهر و استان بوشهر به این فستیوال سرازیر میشد و ارتباطی با آن فرهنگ بومی نداشت.
این اتفاقات باعث شد تا جامعه مومن در داخل بوشهر و کل کشور، نسبت به اتفاقات غیرشرعی داخل این فستیوال، ابراز ناراحتی به حق کنند. اما پس از حادثه دلخراش بندرعباس، ناگهان و بدون برنامهریزی چندانی، همان فرهنگ بومی از میان آن رفتارهای خلاف شرع، سربرآورد و مشکیپوشان به عزاداری سنتی برای عزیزان از دست رفته پرداخت. سنج و دمام آورد و نشان داد که شادی و غمش، چگونه در آن بافت بومی و تاریخی، خود را نمایان میسازد و ملیگرایی را بروز میدهد.
لازم است بدانیم که متاسفانه با وجود فوت تعدادی از هموطنان در بندرعباس، بازهم همان عده غیربومی بازهم به رقص و رفتارهای خلاف شرع و عرف پرداختهاند. اما «کوچه» و بوشهر را باید با این واکنش سریع و جمعی شناخت که برای هموطنش، به سوگ مینشیند. و البته حتما در جای خود، شادیاش را نیز در چارچوب سنتی خود ابراز میکند.این اتفاق، نشان از اهمیت توجه به فرهنگ بومی بدور از رسانهزدگی دارد. تقویت فرهنگ بومی که در قالب چارچوب ملی است، منجر به تقویت فرهنگ عمومی کشور خواهد شد و رفتارهای ضدشرعی را به مرور تضعیف خواهد کرد.