به گزارش مشرق، صورتهای مالی استقلال در حالی منتشر شد که یک هزار و چهار صد و چهل و هفت میلیارد تومان زیان انباشته دارد. با توجه به این مبلغ، نماد استقلال مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است. همچنین حدود ۴۲۹ میلیارد تومان زیان خالص در اسناد آن ثبت شده است.
قانون ۱۴۱ تجارت به چه معناست؟
قانون ۱۴۱ تجارت میگوید: «اگر بر اثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود، هیئت مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام را دعوت نماید تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رأی واقع شود».
مطابق با قانون باشگاه استقلال باید مسائل با اهمیت خود را در سامانه کدال (سامانه یا پایگاه اطلاعات جامع شرکتهای پذیرفته شده در بورس) اعلام کند.
راهکار استقلال برای عبور از اوضاع وخیم مالی
در نامه توضیحی باشگاه استقلال در مورد صورتهای مالی حسابرسی نشده میان دورهای منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، ضمن قبول زیان انباشته گفته شده از سوی هیئت مدیره باشگاه دو راهکار ارائه شده تا مشمول ماده ۱۴۱ نباشد: «افزایش سرمایه از طریق شرکتهای هلدینگ خیلج فارس و ایجاد درآمد پایدار از طریق سرمایهگذاری تجدید ارزیابی داراییهای موجود».
واکنش هیئت مدیره فعلی به زیان انباشته استقلال
هیئت مدیره باشگاه استقلال با ترکیب پنج نفره (علی تاجرنیا، علیرضا اسدی، علی نظری جویباری، فریده شجاعی و محمودرضا بابایی) عنوان کرده که قبل از استقرار افراد فعلی زیان انباشته رخ داده است.
عدم اقدام هلدینگ برای افزایش سرمایه
اگر چه از نظر تئوریک راهکار درستی ارائه شده، اما نقدترین و عملیترین راهکار موجود افزایش سرمایه از طریق هلدینگ است. نکته اما اینجاست که در صفحه دیگری از توضیحات ارائه شده به سهامداران استقلال، رسماً تایید شده که هلدینگ مالک آبیپوشان تا تاریخ ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ نسبت به افزایش سرمایه اقدامی نکرده است. آنچنان که صورتهای مالی نشان میدهد بعد از مالکیت این هلدینگ در استقلال، تغییری در اوضاع مالی ایجاد نشده است.