به گزارش بهداشت نیوز، دکتر محمدرضا غفارزاده رزاقی رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت همزمان با روز جهانی روانشناس در گفت وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر تاثیر مستقیم سلامت روان بر سلامت مادر و جنین در دوران بارداری گفت: سلامت روان در دوران بارداری یکی از مراقبتهای بسیار مهم محسوب می شود اما گاهی کمتر از سلامت جسمی مورد توجه قرار میگیرد.
وی بارداری را دورهای ذکر کرد که با تغییرات جسمی، روانی و عاطفی همراه است و این تغییرات در بسیاری از زنان می تواند منجر به بروز اضطراب، نگرانی، افسردگی یا حتی ترس شود.
رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت تاکیدکرد: حفظ سلامت روان در دوران بارداری همچون تغذیه مناسب و مراقبتهای پزشکی اهمیت دارد.
وی تجربههای گذشته مانند سابقه سقط جنین یا افسردگی، عدم حمایت کافی همسر و خانواده، مشکلات خانوادگی، تغییرات هورمونی و نگرانی درخصوص زایمان یا سلامت جنین را از مواردی برشمرد که سلامت روان مادر در دوران بارداری را تحت تاثیر قرار میدهد.
دکتر غفارزاده به خانمهای باردار و خانوادهها توصیه کرد : نشانههای هشدار دهنده مانند احساس غم و بیعلاقگی به زندگی روزمره، اضطراب شدید یا حملات پانیک، اختلال خواب یا اشتها و افکار منفی یا ناامیدی را مورد توجه قرار داده و در صورت تداوم این احساسات منفی حتما به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند.
رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت بر خودمراقبتی و اختصاص زمان مناسب برای استراحت در دوران بارداری تاکید کرد و راهکارهایی نظیر شرکت در کلاسهای آمادگی زایمان، گفتوگو با همسر خانواده یا مشاور، تغذیه و خواب مناسب و ورزشهای سبک مانند پیادهروی یا یوگای بارداری را در حفظ و ارتقای سلامت روان در دوران بارداری موثر دانست.
دکتر غفارزاده ضمن تبریک این روز به تمامی همکاران و فعالان حوزه روانشناسی خاطرنشان کرد: کارشناسان سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خدمات سلامت روان نظیر ویزیت ، مشاوره ، ارجاع و پیگیریهای لازم را به مادران باردار مراجعه کننده ارایه می دهند.