خطر بزرگ برای کره شمالی/ سربازان فرستاده شده به روسیه زامبی می‌شوند

نامه نیوز سه شنبه 09 اردیبهشت 1404 - 09:45
سربازان کره ای که وارد روسیه شده اند، چنان حیرت زده گشته اند که گویی از یک جهان وارد جهان دیگر شده اند. آنها هاج و واج میدان سرخ مسکو، خیابان های سرد روسیه، تلویزیون های بزرگ خیابان ها و شلوغی شهرها را نگاه می کنند.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

حضور گسترده سربازان کره شمالی در جنگ اوکراین و روسیه اگرچه به کار روسیه آمده اما شکی نیست که در طولانی مدت به ضرر خود کره شمالی عمل خواهد کرد. مشکلی که حضور وسیع سربازان پیونگ یانگ در جنگ اوکراین ایجاد خواهد کرد، مربوط به یک مساله استراتژیک و امنیتی است که می توان آن را "شیفت ایدئولوژیک" نامید.

شیفت ایدئولوژیک سربازان کره ای/ فرانکنشتاین ساخته می شود؟

برای فهم سندروم «شیفت ایدئولوژیک» باید نگاهی اجمالی به اتفاقاتی که این روزها برای سربازان کره ای رخ می دهد، داشته باشیم. طبق گزارش رسانه های روسی، سربازان کره ای که وارد روسیه شده اند، چنان حیرت زده گشته اند که گویی از یک جهان وارد جهان دیگر شده اند. آنها هاج و واج میدان سرخ مسکو، خیابان های سرد روسیه، تلویزیون های بزرگ خیابان ها و شلوغی شهرها را نگاه می کنند. سربازان کره ای برای نخستین بار با اینترنت پرسرعت مواجه شده اند. آنها ساعت ها شروع به تماشای فیلم های مستهجن می کنند، به سایت های سرگرمی مختلف سر می زنند و با جهان دیگری که هیچ تجربه ای از آن نداشته اند، مواجه می شوند.

این مواجهۀ وجودی پس از پایان جنگ اوکراین و بازگشت سربازان به کره می تواند برای ارتش، حکومت و حتی خود سربازان دردسر ساز شود. فراموشی تجربه جدید توسط سربازان کره ای ناممکن است و بسیار بعید است دوباره بتوانند تحت همان قیود سفت و سخت و الگوهای بسته به زیست خود ادامه دهند. عدم رضایت از هنجارها و باید و نبایدهای سنتی و همیشگی به شک در ارزش ها منجر می شود و شک در ارزش ها به شک در ساختار حکومتی می انجامد. شک یک سرباز به مافوق و ساختاری که در آن زیست می کند، می تواند به یک فاجعه بینجامد و زمینه ساز شورش شود. حتی اگر این اتفاق نیز نیفتد، شکی نیست که شکافی عمیق در ساختار نیروهای نظامی کره ای به وجود خواهد آمد و این مساله تاثیراتی مخرب بر پیونگ یانگ خواهد گذاشت.

شیفت های ایدئولوژیک در تاریخ

اتفاقی که در انتظار کره شمالی است و ما از آن با عنوان «شیفت ایدئولوژیک» یاد کردیم، مساله ای است که بارها در تاریخ ثبت و ضبط شده است. یک‌ نمونه مشخص مربوط به «جنگ های صلیبی» است. سربازان مسیحی که سال ها در اروپای بسته آن روز زندگی کرده و پای خود را از قلعه اربابی بیرون نگذاشته بودند، به سرزمین های اسلامی رفته و با تمدن باشکوهی روبه رو شدند. آنها جهان جدید را دیدند و بعد از بازگشت به خانه دست به شورش زدند.

شورش فردریک اول علیه پاپ اولین و بی پرده ترین واکنش سربازان صلیبی به دنیای بسته قرون وسطی بود. واکنش های بعدی خشونت کمتری داشتند اما عمیق تر و بنیادی تر بودند. ایجاد مراکز ترجمه در طلیطله (تولدو) و قرطبه (کوردوبا)، ایجاد مکاتب فلسفی نواندیشانه تحت تاثیر متفکران مسلمان از جمله ابن سینا و ابن رشد، ظهور جنبش پادشاه‌گرایی و مبارزه با سلطه مطلق پاپ در ایتالیا و ظهورش در برخی اثار ادبی مهم مانند کمدی الهی دانته، ظهور یونان‌گرایان افلاطونی و شک‌گرایی آراسموسی و در نهایت، رنسانس، همه و همه محصول شیفت ایدئولوژیکی بودند که در قرن ۱۲ و با سفر سربازان صلیبی به کشورهای اسلامی آغاز شد.

شیفت ایدئولوژیک سربازان صلیبی در برهه های دیگر تاریخ نیز قابل رویت است. چه بسیار سربازان مهاجمی که رام فرهنگ کشور مغلوب شده و بدین ترتیب شکست خوردند. مسلمان شدن مغولهای مهاجم به ایران و مسیحی شدن وایکینگ ها و ژرمن های مهاجم به امپراتوری روم به خوبی شیفت ایدئولوژیک را نشان می دهد‌. اقوامی که به روم حمله کرده و آن را نابود کردند از طریق مسیحیت رام شده و تحت تسلط کلیسا قرار گرفتند و دیگر نتوانستند برای پادشاه غیرمسیحی خود بجنگند. سربازان وایکینگ که روزگاری به عشق "والهالا" (بهشت سنتی اقوام شمالی) می جنگیدند و به همین دلیل، شاه و سرزمین مادری خود را مقدس می دانستند، پس از گرویدن به مسیحیت، سرزمین های یخ زده شمالی و بهشتش را فراموش کرده و عاشق رم مقدس و سکونت‌گاه پاپ شدند.

سربازان مغولی هم که روزگاری به بغداد هجوم آوردند و آن را ویران کردند و ابایی از خراب کردن مکه و مدینه نداشتند، پس از اسلام آوردن عاشق و شیفته مکه و مدینه و بغداد شدند و مغولستان را فراموش کردند.

منبع: خبر فوری

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.