اجلاس وزرای خارجه بریکس روز دوشنبه مورخ 8 اردیبهشت در شهر ریودوژانیرو برزیل آغاز بکار کرد.
به گزارش تسنیم ، رئیس هیئت ایران در این اجلاس را سید عبدالرسول مهاجر، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه بعهده دارد. مهاجر در سخنرانی افتتاحیه ابراز امیدواری کرد که این اجلاس بتواند فرصتی برای همکاری فراگیر میان اعضای بریکس باشد.
وی ضمن تبریک به اندونزی بعنوان تازه ترین عضو کامل بریکس، برای 9 کشور دیگر در قالب شریک بریکس آرزوی موفقیت کرد.
معاون وزیر خارجه در ادامه افزود: بریکس به عنصری غیرقابل انکار در معماری نظام بین الملل بدل شده است. شاخصهای بارز بریکس در جمعیت، سرزمین، تنوع زیستی بی بدیل، رشد ناخالص داخلی و بازار عظیم تولید و مصرف و همچنین رشد سریع اقتصادی را از ظرفیتهای این مجموعه برشمرد که در شکلگیری نظم نوین جهانی، مقابله با رهیافت یکجانبه گرایی و سیاست های حمایت گرایانه برخی کشورها، صدای جنوبجهانی و کشورهای نوظهور، نقش مهمی ایفا میکند.
مهاجر، طرح خروج اجباری ساکنین غزه را نقض بارز حقوق بین الملل عنوان کرد و اعمال تحریمهای یکجانبه ظالمانه و دیگر تدابیر غیرقانونی را مشمئزکننده قلمداد کرد و آن را عامل ایجاد تنش و بی اعتمادی میان کشورها و تضعیف همکاری بین المللی برشمرد.
وی همچنین با اشاره به شروع مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در عمان با میانجیگری وزیر خارجه عمان و انجام دور سوم آن، مذاکرات را رو به جلو توصیفکرد و افزود: ما نسبت به مذاکرات نه زیاد خوشبین و نه زیاد بدبین هستیم. از آغاز مذاکرات با دوستان خود، از جمله دوستان منطقهای، مشورت میکنیم.
مهاجر در پایان عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است بریکس در نقش نیرو محرکه تغییرات گسترده در نظم کنونی ناعادلانه جهانی ایفای نقش میکند و بر این باور است که هدف اصلی بریکس، ایجاد اصلاحات در ساختارهای جهانی ذیل سه ستون سیاسی، امنیتی- اقتصادی، مالی و همچنین فرهنگی و مردم به مردم است.
شایان ذکر است وزرای خارجه چین، روسیه، اندونزی، اتیوپی، آفریقای جنوبی وبرزیل ( میزبان) و همچنین وزیر دولت امارات متحده عربی در همکاریهای بین المللی، شرپاهای مصر و هند در این اجلاس حضور دارند.