به گزارش خبرآنلاین، «مجتبی خالدی» سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفتوگو با ایلنا درباره اقدامات صورت گرفته از سوی عملکرد هلال احمر در حادثه بندر شهید رجایی توضیح داد: زمانی که ساعت ۱۱:۵۵ دقیقه حادثه اعلام شد، چند کار اساسی در جمعیت هلال احمر صورت گرفت. اول اینکه مرکز هوشمند رصد اطلاعات و دادهکاوی جمعیت، با حضور نمایندگان سازمان امداد و نجات، سازمان جوانان، سازمان داوطلبان تشکیل جلسه داد. سپس بلافاصله استان هرمزگان در وضعیت قرمز، استانهای کرمان، فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان در حالت نارنجی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: اولین تیمهایی که از جمعیت هلال احمر به محل حادثه رسیدند، با توجه به حریق گستردهای که مشاهده میشد، اعلام کردند که وضعیت حادثه گسترده است. از این رو تمام امکانات استان هرمزگان به سمت محل حادثه فرستاده شد. در نهایت ۱۱۹ تیم در این عملیات شرکت کردند؛ ۵۴ تیم امداد و نجات در محل حادثه بودند، دو تیم حمایت روانی جمعیت هلال احمر در محل حادثه بودند و دو تیم نیز در خصوص درمان اضطراری در بیمارستان سیدالشهدا و بیمارستان صاحبالزمان بندرعباس مستقر برای ارائه خدمات شدند.
عملیات امداد و نجات خاتمه پیدا کرده است
خالدی اضافه کرد: ۴۹۳ نفر از پرسنل جمعیت هلال احمر به صورت مستقیم در این عملیات شرکت کردند. ۴۴ خودروی امداد و نجات در عملیات شرکت کردند و نزدیک به ۴۹ خودرو نیز در دیگر استانها در حالت آمادهباش قرار گرفتند. امداد و نجات خاتمه پیدا کرده است و بقیه اقدامات در خصوص سازمان بنادر و کشتیرانی در حال انجام است.
او با اشاره به آمار مصدومان این حادثه بیان کرد: وضعیت مصدومان در مراکز درمانی در حال پیگیری است. برای ۴۷۰ مصدوم توسط پرسنل جمعیت هلال احمر در محل حادثه درمان سرپایی انجام شده است. در زمینه بالگرد، ۷۲ سورتی پرواز انجام شد. نزدیک به ۸۱ تن اقلام امدادی و اطفای حریق در محدوده بندر شهید رجایی صورت گرفته است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر گفت: ۸ تیم درمان اضطراری آماده شد که دو تیم در محل حادثه در مراکز درمانی بودند. ۴ تیم در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و بوشهر مستقر شدند. همچنین دو تیم در استان تهران و یزد در حالت آمادهباش قرار گرفتند که اگر احیانا لازم شد تا مصدومان به صورت انبوه جابجا شوند، این تیمها این کار را بر عهده بگیرند.
وی با اشاره به پویش اهدای خون هلال احمر متذکر شد: در خصوص موضوع انتقال خون در آن لحظات اولیه نیاز به خون و فرآوردههای خونی اولویت اول مراکز درمانی شد. پویشی توسط سازمان جوانان هلال احمر اعلام شد و به تمام شعب دانشجویی، خانههای هلال، شعب طلاب و دانشآموزی فراخوان اعلام شد. پس از ۲۴ ساعت، از سازمان انتقال خون اعلام شد که با توجه به کفایت ذخیره خون و فرآوردههای خونی، پایان پویش اعلام شود.
درخواستهای بسیار زیادی از گروههای داوطلبی داشتیم اما فراخوان کمک ندادیم
خالدی ادامه داد: از سوی دیگر، درخواستهای بسیار زیادی از گروههای داوطلبی، اعم از پزشکی، درمانی و امداد و نجات جمعیت هلال احمر اعلام شد، اما با توجه به اینکه شرایط تحت کنترل بود و تیمهای هم استان هرمزگان، هم چهار استان تعیین شده برای این موضوع کفایت میکرد، تا این لحظه فراخوان نشده اند.
او با بیان اعلام آمادگی صلیب سرخ کشورهای دیگر افزود: همچنین صلیب سرخ کشورهایی مانند ارمنستان و آذربایجان به جمعیت هلال احمر اعلام آمادگی کردند. همچنین مدیر منطقهای فدراسیون منا (MENA) صلیب سرخ اعلام آمادگی کرد، اما با توجه به این که امکانات امداد و نجات جمعیت هلال احمر در حد مطلوب در این حادثه آماده بود، نیازی به کمکهای خارجی نبود.
سخنگوی جمعیت هلال احمر تصریح کرد: چند کار نیز در محل حادثه انجام شد. تیمهای حمایت روانی با خانوادههای مصدومان، مفقودان و جانباختگان تعاملاتی را به صورت علمی داشتند. همچنین اسکان اضطراری موقتی را در نزدیکی محل حادثه برای استراحت تیمهای امدادی برپا کردیم. علاوه بر این تیمهای جستجو و نجات تخصصی و واکنش سریع جمعیت هلال احمر نیز در این عملیات شرکت داشتند.
او با اشاره به زمان پایان عملیات خاطرنشان کرد: خاتمه عملیات روز گذشته ساعت ۱۸ به تمام استانهای فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان و بوشهر اعلام شد، اما همچنان استان هرمزگان در وضعیت آماده قرار دارد. امیدواریم اتفاق جدیدی نیفتد، اما این آمادگی را سعی کردیم در استان هرمزگان همچنان نگه داریم.
۲۳۳۲۳۶