به گزارش خبرنگار مهر، موسی الرضا حاجی بگلو در همایش بانوان، مدیریت محلی و وفاق ملی که در خرم حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار شد، در جمع بانوان جامعه شورایی گفت: زمانی که فرمان تأسیس شوراها و آغاز به کار توسط امام و مقام معظم رهبری صادر شد مبنای آن این بود که مردم در تصمیمات محله و شهر و روستای خود نقش آفرین باشند و این موارد در قانون اساسی آمد. اما ما هنوز موفق نشده این گام کامل را در خصوص قانون اساسی و اختیاراتی که به نمایندگان مردم در شوراها داده اند برداریم.
وی افزود: پارلمان محلی هیچ فرقی با مجلس شورای اسلامی از نظر مسئولیت و نقش آفرینی ندارد. امیدوار و مطمئنیم که در چند سال آینده این اتفاق در کشور خواهد افتاد و نقش اصلی خود را در کشور ایفا خواهیم کرد.
حاجی بگلو همچنین گفت: ما که در دورترین نقاط شهری رو روستایی فعالیت میکنیم در حال خدمت به مردم هستیم و امیدآفرینی را در پیش گرفتهایم.
وی با اشاره به اینکه اگر خودخواهی بخواهد در پیش گرفته شود موفق نمیشویم بیان کرد: باید در نظارت بر برنامهها و پروژهها حساب شود که چقدر از بودجه در انجام طرح به کار گرفته شود. ما در بسیاری از پروژهها حتی از دولت جلوتریم. اگر با همین قدرت و سرعت ادامه بدهیم قطعاً موفق خواهیم بود.
رئیس شورای عالی استانها تاکید کرد: عملکردها نشان خواهد داد که چگونه در کنار دولت و مجلس برای خدمت به مردم آماده هستیم. اما گاهی کم لطفیهایی هم در حق جامعه شورایی میشود.
وی به اشاره به اینکه جامعه شورایی نمایندگان مردم و انتخاب آنها هستند و یک تخلف هم در آن زیاد است اظهار کرد: جمعیت ما بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر است که تخلفات یک درصد سایر تخلفات دستگاهها نیست ولی چند انتخاب هستیم و نه انتصابی، باید بیشتر مراقب باشیم.
حاجی بگو در ادامه بیان کرد: اصلاح قانون شوراها، تمدید دوره و سایر مسائل ما با مجلس همکاری خوبی داشته ایم. ما باید کمک کنیم کشور به سمت توسعه بیشتر گام بردارد. ما چندین موضوع در دولت داشتیم که اولین آن تصویب شد و آن حق الجلسات اعضا بود. از سوی دیگر پیگیر این هستیم که بودجه دستگاههای خدمات رسان در شوراهای شهر مورد بررسی قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: حق الجلسات اعضای شورای روستا باید پرداخت شود و این قانون شده و مدیری که این امر را انجام ندهد به عنوان ترک فعل به مراجع قضائی معرفی شود. از سوی دیگر حق بیمه اعضا نیز در شوراها پیگیری خواهد شد. این هم مصوبه هیئت دولت است که اگر انجام نشود مجبوریم با مراجع قضائی مطرح کنیم.
حاجیبگلو همچنین گفت: در آینده نسبت به قانون درآمدهای پایدار اقدام خواهیم کرد و از آن برای تأسیس صندوق توسعه شهری و روستایی استفاده خواهیم. منابعی که برای این صندوق پیش بینی شده بالای ۱۱ همت است که ۷ همت آن امسال محقق شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما نظارت خواهیم کرد که در خصوص تخصیص اعتبار سلیقهای عمل نشود و در حق روستاها اجحاف نشده و خود روستاها هم باید در امر اقتصاد خانواده در روستاها همکاری کنند.