هشدار درباره ذوق‌زدگی بی‌ضابطه در هوش مصنوعی 

خبرگزاری مهر سه شنبه 09 اردیبهشت 1404 - 12:37
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با یک موج فعلی ذوق‌زدگی در هوش مصنوعی در کشور مواجه هستیم و به شدت در حال بها دادن به این حوزه هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی اکبری در دومین همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا که امروز نهم اردیبهشت ماه همزمان با نخستین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ در منطقه بین المللی نوآوری ایران برگزار شد، با تسلیت حادثه اخیر در بندرعباس و آرزوی شفای مجروحان، گفت: با یک موج فعلی ذوق‌زدگی در هوش مصنوعی در کشور مواجه هستیم و به شدت در حال بها دادن به این حوزه هستیم البته حتما کار درستی است که به این حوزه پرداخته شود اما اینکه خروجی چه خواهد بود، حائز اهمیت است. ۵ سال آینده دنیا با هوش مصنوعی قابل پیش بینی نیست و پرسش کلیدی این است که ما چگونه می‌خواهیم این فناوری را مدیریت کنیم.

وی با اشاره به اینکه کشور ما نمی‌تواند در تمام عرصه‌های هوش مصنوعی رقابت کند، گفت: باید حوزه‌های کلیدی در این حوزه را با توجه به توانمندی‌ها و نیازهای ملی انتخاب کنیم.

لزوم تشکیل کارگروه های تخصصی سیاستگذاری هوش مصنوعی در کشور

علی اکبری با اشاره به اقدامات اروپا و آمریکا در تدوین چارچوب‌های حقوقی و اجتماعی برای هوش مصنوعی، خواستار شکل‌گیری «کارگروه‌های تخصصی سیاستگذاری»با حضور دانشگاه‌ها، صنعت و نهادهای حاکمیتی شد.

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد گفت: نباید اجازه دهیم فناوری، زندگی ما را بدون ضابطه تحت‌الشعاع قرار دهد. رابطه هوش مصنوعی با علوم انسانی، اخلاق و اقتصاد باید شفاف تعریف شود.

تجربه نانو در ایران؛ درس‌هایی برای آینده

علی اکبری با یادآوری دستاوردها و چالش‌های توسعه فناوری نانو در کشور، هشدار داد: تکرار الگوی "رشد بی‌برنامه" در هوش مصنوعی به اتلاف منابع و از دست رفتن فرصت‌ها منجر خواهد شد.

وی از تشکیل چنین گردهمایی‌های علمی استقبال کرد و آن را گامی به سوی تعامل سازنده دانشگاه‌ها در عرصه فناوری‌های نوین دانست.

هوش مصنوعی نیازمند یک نهاد راهبردی قوی در کشور است

معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، در ادامه سخنرانی خود بر ضرورت سیاستگذاری متمرکز و یکپارچه در حوزه هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی نیازمند یک نهاد راهبردی قوی در کشور است. امیدواریم سازمان ملی هوش مصنوعی این نقش کلیدی را بر عهده بگیرد تا از موازی‌کاری و پراکندگی تصمیم‌گیری جلوگیری شود.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی نیز برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در این حوزه را در دستور کار خود قرار خواهد داد تا بتواند سهمی در پیشرفت هوش مصنوعی ایران داشته باشد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.