موتور ریپل روشن شد؛ چراغ سبز SEC به اولین صندوق ETF اهرمی

فرارو سه شنبه 09 اردیبهشت 1404 - 14:57
صندوق‌های شرکت پروشرز تراست (ProShares Trust) اولین صندوق‌های ETF ریپل نیستند؛ پیش از این، شرکت توکوریوم (Teucrium) چند هفته زودتر مجوز راه‌اندازی اولین صندوق ETF آتی ریپل بدون اهرم را در نیویورک دریافت کرده بود

فرارو- بر اساس اطلاعیه رسمی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، شرکت پروشرز تراست موفق به دریافت موافقت نهایی برای راه‌اندازی سه صندوق آتی ریپل در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ شد. 

به گزارش فرارو؛ مجوز‌های دریافتی برای راه‌اندازی یک صندوق با اهرم دوبرابر به نام اولترا ریپل (Ultra XRP ETF) و دو صندوق برای معاملات شورت ریپل به نام‌های‌ای تی اف معاملات فروش ریپل (Short XRP ETF) و‌ ای تی اف اولترا شورت ریپل (Ultra Short XRP ETF) هستند. کارشناسان رمزارز صدور مجوز برای این صندوق‌ها را گامی مهم در راستای فراهم آوردن مسیر سرمایه‌گذاری نهادی بر روی ریپل می‌دانند. اگرچه پیش از این، شرکت توکوریوم (Teucrium) اولین صندوق ETF آتی ریپل را در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ راه‌اندازی کرده بود، اما پروشرز با ارائه نسخه‌های اهرمی و معاملات شورت (فروش)، دامنه انتخاب و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری را برای معامله‌گران گسترش داده است.

صندوق‌های ETF ریپل: اسپات یا آتی؟

لازم به ذکر است، شرکت پروشرز فقط برای راه‌اندازی صندوق‌های آتی اهرمی ریپل مجوز دریافت کرده‌است. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برای صندوق‌های اسپات، حساسیت بیشتری نشان می‌دهد و درخواست شرکت پروشرز برای راه‌اندازی ETF اسپات که مبتنی بر خرید و سرمایه‌گذاری مستقیم در ریپل است همچنان در دست بررسی قرار دارد.

در مقابل، شرکت برزیلی هشدکس (Hashdex) موفق شد نخستین صندوق ETF اسپات ریپل را در بازار برزیل عرضه کند که نشان از جهت‌گیری موافق‌تر برخی رگولاتور‌ها در خارج از آمریکا دارد.

چراغ سبز کمیسیون بورس آمریکا به صندوق ETF اهرمی ریپل به چه معناست؟

با توجه به توقف ۹۰ روزه پرونده ریپل، کارشناسان اعتقاد دارند کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا با عدم اعتراض به راه‌اندازی این صندوق‌ها، زمینه را برای اجرایی شدن این ETF‌ها مهیا کرده که خود نشانه‌ای از تغییر تدریجی نگاه نهاد‌های نظارتی به بازار رمزارز‌ها و بخصوص نسبت به پرونده ریپل محسوب می‌شود.

همچنین چراغ سبز کمیسیون بورس آمریکا نشانه‌ای از احتمال تأیید زودهنگام صندوق ETF اسپات ریپل است. کارشناسان اعتقاد دارند این صندوق‌ها باعث افزایش حجم معاملات در ریپل می‌شود.

بررسی قیمت سایر ارز‌های دارای صندوق ETF پس از راه‌اندازی 

پیش از این، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در دی ماه ۱۴۰۲ با تصویب لیست و معامله یازده صندوق اسپات بیت‌کوین، دسترسی سرمایه‌گذاران نهادی را به بزرگ‌ترین ارز دیجیتال تسهیل کرد. SEC در تیر ماه ۱۴۰۳ نیز به اولین صندوق‌های ETF اسپات اتریوم مجوز فعالیت داد.

این امر نشان از گسترش محصولات ETF به آلت کوین‌ها محسوب می‌شد. علاوه بر این، شرکت‌هایی مانند فرانکلین تمپلتون در اسفند ۱۴۰۳ برای راه‌اندازی صندوق اسپات ریپل درخواست داده‌اند که نشان‌دهنده افزایش رقابت در میان مدیران دارایی برای ارائه محصولات مرتبط با ریپل است.

انتظار‌ها پس از راه‌اندازی

با راه‌اندازی صندوق‌های اهرمی ریپل، انتظار می‌رود فعالیت نهادی در بازار این توکن افزایش یابد و باعث افزایش حجم معاملات و نقدینگی شود. تجربه راه‌اندازی ETF‌های بیت‌کوین و اتریوم نشان داده که ورود این محصولات معمولاً با جذب ده‌ها میلیارد دلار سرمایه از سوی سرمایه‌گذاران نهادی همراه است؛ به‌عنوان مثال، در پنج ماه اول ۲۰۲۴ بیش از ۱۵ میلیارد دلار سرمایه جدید به ETF‌های بیت‌کوین ورود کرده. برای ریپل نیز پیش‌بینی می‌شود جریان پول نهادی به‌تدریج افزایش یابد، به‌ویژه اگر صندوق‌های اسپات نیز به تصویب برسند. 

در روز‌های ابتدایی پس از اعلام رسمی راه‌اندازی اولین صندوق ریپل، قیمت این ارز به‌طور محسوسی واکنش مثبت نشان داد و رشدی معادل ۳.۵ درصد را تجربه کرد که بازارسهام را پشت سر گذاشت. امروز نیز در حالی که میانگین رشد ده ارز برتر بازار کمتر از ۰.۷ درصد بود، در پی انتشار خبر راه اندازی صندوق اهرمی پروشرز XRP با رشد ۵ درصدی در صدر قرار گرفت. تحلیلگران تکنیکال اشاره دارند که این واکنش اولیه می‌تواند شروع یک روند صعودی در کوتاه‌مدت باشد، اما پایداری رشد وابسته به تأیید ETF‌های اسپات و همچنین گزارش‌های عملکردی ماهانه مانند داده‌های حجم معاملات و شاخص‌های اقتصادی کلان خواهد بود.

آیا راه‌اندازی صندوق ETF لزوماً خبر خوبی است؟

چراغ سبز SEC به صندوق‌های آتی ریپل مقدمه‌ای برای موافقت با صندوق‌های اسپات به شمار می‌آید، اما تجربه راه‌اندازی ETF‌های اسپات اتریوم نشان می‌دهد این رویداد به معنای جذب سرمایه ۱۰۰ درصدی نیست؛ در اولین روز معاملاتی صندوق‌های اسپات اتریوم حدود ۱۰۷ میلیون دلار ورودی خالص ثبت شد، اما تا پایان نخستین ماه معامله مجموعاً ۴۷۶ میلیون دلار خالص خروج سرمایه گزارش گردید، که بخش عمده‌ی آن مربوط به کاهش دارایی‌های صندوق اتریوم گری اسکیل بود. به عبارت دیگر، هرچند تأیید ETF آتی می‌تواند گامی مهم در جهت تسهیل مشارکت نهادی باشد، اما حفظ و رشد جریان نقدینگی وابسته به عوامل دیگری مانند کارمزد‌های رقابتی و عمق بازار نیز است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.