پرچم بورس بالا رفت

دنیای اقتصاد سه شنبه 09 اردیبهشت 1404 - 15:05
دنیای اقتصاد : بورس تهران همچنان به حرکت آهسته و پیوسته خود در مسیر صعودی ادامه می‌­دهد. در این میان گردش پول میان صنایع مختلف بازار موجب هجوم پول به سمت نمادهای کوچک بازار سهام شده است. بزرگان شاخص ساز بازار که در ماه‌­های گذشته بر مدار صعودی قرار داشتند، اکنون در فاز استراحت قیمتی به‌سر می‌برند و پول به سمت کوچکترها روانه شده است. با فروکش هیجانات، نرخ دلار در بازار آزاد نیز با عقب ­نشینی همراه شده است و در کانال 80 هزار تومان در حال نوسان است. طلای 18 عیار نیز امروز با کاهش قیمت مواجه شد.صندوق‌­های طلا هم در معاملات سه‌شنبه در محدوده صفر تابلو بازگشایی شدند.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران در روز سه‌­شنبه با تداوم رشد نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات امروز شاخص کل بورس با رشد ۰.۲۲ درصدی همراه شد و به سطح ۳ میلیون و ۱۳۶ هزار واحدی رسید. شاخص هم‌­وزن نیز ۱.۵ درصد بر ارتفاع خود افزود و به محدوده ۹۲۶ هزار واحدی رسید. شاخص هم­‌وزن با رشدی که امروز تجربه کرد، از قله ۹۱۷ هزار واحدی تجربه ­شده در دی ماه سال گذشته عبور کرد. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با رشد ۱ درصدی همراه شد.

 روند امیدوارکننده بازار

در معاملات امروز، ارزش معاملات خرد بازار سهام به بیش از 16 هزار میلیارد تومان رسید؛ این برای هفتمین روز متوالی است که ارزش معاملات در ارقام بیش از 16 همت قرار می‌­گیرد. هم­چنین 206 میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد بازار شد تا برای دومین روز متوالی، تغییر مالکیت به نفع پرتفوی حقیقی‌­ها باشد.

چاشنی احتیاط در بازار

ابهام ناشی از مذاکرات سیاسی بار دیگر سایه خود را بر بازار سرمایه تهران انداخته است. با شدت گرفتن گمانه‌زنی‌ها درباره نتایج گفت‌وگوهای دیپلماتیک، فعالان بازار سرمایه با احتیاط بیشتری رفتار می‌کنند؛ چرا که نتایج احتمالی این مذاکرات می‌تواند تأثیرات معناداری بر متغیرهای کلان اقتصادی و همچنین صنایع مختلف بورسی بگذارد. به همین دلیل این ابهامات مانع از آن می‌­شود که جریان تقاضا با اطمینان خاطر در متن معاملات بازار قدرت‌­نمایی کند. از یک‌سو، احتمال کاهش تحریم‌ها و بهبود روابط بین‌المللی می‌تواند به کاهش نرخ ارز منجر شود؛ موضوعی که برای صنایع صادرات‌محور چالش محسوب می‌شود، اما در عوض می‌تواند فضای کسب‌وکار را برای شرکت‌های واردات‌محور یا وابسته به تکنولوژی و تجهیزات خارجی تسهیل کند. از سوی دیگر، اگر مذاکرات به بن‌بست برسد، انتظارات تورمی تقویت می‌شود و این موضوع ممکن است مجدداً رشد قیمت دارایی‌ها را رقم بزند؛ سناریویی که برای بخشی از بازار جذاب به‌نظر می‌رسد. در حال حاضر، بسیاری از سهامداران حقیقی و حتی حقوقی‌ها ترجیح داده‌اند در موقعیت‌های محافظه‌کارانه باقی بمانند تا شفافیت بیشتری درباره روند مذاکرات حاصل شود. این وضعیت باعث کاهش ارزش معاملات و نوسانات محدود در شاخص کل شده است. تحلیلگران نیز هشدار می‌دهند تصمیم‌گیری در فضای مبهم کنونی، می‌تواند با ریسک بالایی همراه باشد؛ مگر آن‌که سرمایه‌گذار دیدگاه بلندمدت و تحلیل دقیق‌تری از سناریوهای پیش‌رو داشته باشد. به نظر می‌رسد بورس تهران در دوراهی امید و تردید قرار دارد  و تا زمانی که تکلیف مذاکرات روشن نشود، انتظار جهت‌گیری مشخص از بازار، دشوار به نظر می‌رسد. فضای فعلی، بیش از هر زمان دیگری نیازمند شفافیت و اطلاع‌رسانی دقیق از سوی سیاست‌گذاران است.//

IMG_20250429_144247_349

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.