فرارو- صندوقهای اسپات بیتکوین ۵۹۱.۲ میلیون دلار ورودی خالص را ثبت کردند که هفتمین روز متوالی ورود سرمایه به این صندوقها بود.
به گزارش فرارو؛ در بازه ۱۱ الی ۱۴ فروردین، صندوقهای ETF بیت کوین تنها حدود ۵۶ میلیون دلار ورودی ثبت کردند و از نیمه فروردین، چند روز هم خروج سرمایه از صندوقهای بیت کوین ثبت شد. با این حال، آمار رشد سرمایهگذاری نهادی و خرد در این محصولات تا پایان ماه فرودین و دهه نخست اردیبهشت، از مجموع آمار خروجیها سبقت گرفت. این ارقام نشانگر حمایت قاطع نهادیها از بیت کوین است که از دههی پایانی فروردین آغاز شده، اما آیا تنها مثبت بودن ورودیها میتواند تأییدکننده یک روند صعودی پایدار باشد؟ آیا در گذشته شرایط مشابهی تجربه شده و چه نتایجی داشته است؟ همچنین با توجه به عوامل فاندامنتال پیرامون بیتکوین، چشمانداز بازار چه خواهد بود؟
در بازارهای مالی، ورودی خالص مثبت به صندوقهای ETF معمولاً به نشانه تمایل سرمایهگذاران به افزایش قرار گرفتن در معرض دارایی پایه تلقی میشود. در مورد صندوقهای اسپات بیتکوین، دادهها نشان میدهند که ورودی صندوقها در هر سه بازهی روزانه، هفتگی و ماهانه مثبت است.
ثبت ۵۹۱.۲ میلیون دلار در هفتمین روز متوالی، نشان از هماهنگی ورود سرمایه در طول یک هفته دارد و حجم قابلتوجهی است که معمولاً محرک حرکتهای کوتاهمدت قیمت میشود.
مجموع ورودی ۳.۰۶ میلیارد دلاری در ۷ روز گذشته، آن هم پس از یک ماه پر نوسانان همراه با خروج سرمایه، نشانهای از بازگشت اعتماد و افزایش تقاضا در مقیاس نهادی است.
از سوی دیگر، مقایسه وضعیت سی روز اخیر صندوقها نشان میدهد که ورود جریان نقدینگی از بازه ۱۱ الی ۱۴ فروردین، آغاز شده، همچنین در هفته اول اردیبهشت نیز جذب چندین میلیارد دلار به این صندوقها نشاندهنده شتاب بیسابقه سرمایهگذاری از نیمه فروردین تاکنون است.
با این حال، با وجود مثبت بودن ورودی صندوقها در هر سه بازه، نوسانات بالای بیتکوین و تاریخچه دورههای کوتاهمدت تثبیت ایجاب میکند که صرفاً تثبیت ورود سرمایه را نشانهای قطعی از روند صعودی ادامهدار ندانیم.
در گذشته نیز صندوقهای اسپات بیتکوین به سبب اخبار مثبت یا رویدادهای کلان مانند تصویب اولین ETFها در دی ماه ۱۴۰۲ و هاوینگ اردیبهشت ۱۴۰۳ شاهد رکوردهای ورودی نقدینگی به صندوقها بودند:
در دی ماه ۱۴۰۲ با راهاندازی اولین ETF ها، هفته اول بیش از ۲ میلیارد دلار ورودی ثبت شد و قیمت بیتکوین تا ۶۰ هزار دلار رشد کرد.
پس از آن دوره، همیشه یک دوره کوتاهمدت تثبیت (۲–۴ هفته) زیر فشار فروش سیو سود پس از رشد سریع رخ داده است؛ به طوری که قیمت برای مدت چند هفته در محدودهی خاصی نوسان کرد و سپس برای حرکت بعدی آماده شد.
بنابراین، روند کنونی در اردیبهشت ۱۴۰۴ از لحاظ ورود سرمایه شباهتهایی به اوجگیری دی ماه ۱۴۰۲ دارد، اما دورههای تثبیت کوتاهمدت جایگاه خود را حفظ کردهاند.
فردا شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) برای فصل اول سال اعلام خواهد شد. در دو روز آتی نیز انتشار گزارشهای PMI (نسخه نهایی تولید در ۱۱ و خدمات در ۱۵ اردیبهشت) را پیش روی خود داریم.
PMI بالای ۵۰ میتواند نشاندهنده ادامه رشد اقتصادی و تقویت روحیه ریسکپذیری سرمایهگذاران باشد که به نفع داراییهایی مانند بیتکوین تمام میشود، اما اگر زیر ۵۰ بماند احتمال تثبیت یا اصلاح کوتاهمدت را افزایش میدهد. در سوی دیگر، اگر GDP قویتر از پیشبینی (رشد بالاتر از انتظار) منتشر شود، افزایش نرخ بهره را تشدید کرده و ممکن است فشار موقتی روی داراییهای ریسکپذیر بیاورد؛ اما گزارش ضعیف یا مطابق انتظار میتواند نشانه حفظ سیاستهای پولی تسهیلی باشد و به حفظ یا حتی رشد قیمت بیتکوین کمک کند.
با توجه به نمودار بلندمدت بیتکوین، هر بار که قیمت پس از رکوردهای قیمتی جهش قابلتوجهی داشته، معمولاً یک دوره تثبیت ۳–۶ هفتهای برای تثبیت سطح جدید حمایتی رخ داده است.
پس از هفتههای اخیر رشد سریع ورودی صندوقها و افزایش حجم معاملات، فشار فروش ناشی از سیو سود میتواند منجر به کاهش سرعت رشد یا تثبیت در محدوده ۹۰٬۰۰۰–۹۵٬۰۰۰ دلار شود تا بازار آماده جهش بعدی شود.