پایان زودهنگام مرد رویافروش؟!

الف چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 - 00:11

"جیمز کارویل" تئوریسین برجسته مسائل سیاسی در آمریکا، تنها یک ماه پس از حضور مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید در موضع گیری جنجالی مدعی شد که سقوط محبوبیت مردمی وی خیلی زود آغاز خواهد شد و می توان این روند را تا نهایتا یک یا دو ماه دیگر شاهد بود. در آن زمان، این موضع‌گیری کارویل با بازتابهای گسترده ای همراه شد و جنجال های زیادی را به پا کرد. 

برخی حامیان دوآتشه ترامپ به وی حمله کردند و او را بخشی از دولت به اصطلاح مخفی در آمریکا توصیف کردند که تمام تلاش آن متمرکز بر ضربه زدن به ترامپ و ترامپیست ها است. با این حال، در شرایط کنونی که ترامپ هنوز 100 روز نخست حضورش در کاخ سفید است، اینطور به نظر می رسد که نشانه های جدی از درست بودن پیش‌بینی جیمز کارویل در حال نمایان شدن است. در این راستا، به تازگی و طبق نظرسنجی شبکه سی ان ان، دونالد ترامپ در 100 روز نخست حضورش در قدرت، پایین ترین میزان محبوبیت مردمی را در میان روسای جمهور حداقل هفت دهه اخیر در آمریکا به خود اختصاص داده است. 

سی ان ان اعلام کرده که بر طبق نظرسنجی این شبکه، تنها 41 درصد از آمریکایی ها از ترامپ حمایت می کنند که این میزان در مقایسه با ماه های گذشته از سقوطی قابل توجه حکایت دارد. قالب تامل اینکه تنها 22 درصد از آمریکایی ها سیاست های ترامپ را تایید کرده اند. 45 درصد از آمریکایی ها هم تاکید کرده اند که شدیدا با رویه‌ها و سیاست های ترامپ مخالفت دارند. ثبت آمارهایی از این دست، در نوع خود تحت تاثیر 3 مولفه مهم است. 

اول اینکه ترامپ در همین مدت زمان کوتاه که از حضورش در قدرت می گذرد نشان داده رئیس جمهور تمامِ مردم آمریکا نیست. او همچون دوره نخست حضورش در کاخ سفید، خود را رئیس جمهور سفیدپوستان آمریکایی معرفی کرده و سیاست هایش در قالب‌هایی نظیر کاهش حداکثری مالیات ثروتمندان و سرمایه‌داران آمریکایی عملا وی و دولتش را به بزگترین حامی طبقات مرفه در آمریکا تبدیل کرده است. 

ورای همه این ها، ترامپ همچنان بر طبل شکاف های سیاسی و اجتماعی در جامعه آمریکا و قطبی‌گرایی در آن می کوبد و این مساله در ماه های آتی می تواند چالش های جدی تری را برای آمریکا ایجاد کند. مسائلی از  این دست همه و همه مردم آمریکا را به سمت نارضایتی فزاینده از عملکرد ترامپ سوق داده اند. 

نکته دوم اینکه جنگ تعرفه ای و تجاری ترامپ علیه کشورهای مختلف جهان، موجب ایجاد ریزش های سنگین در بازار سهام آمریکا شده و نگرانی ها در جامعه آمریکا در مورد چشم اندازهای آتی تورمی در این کشور را تشدید کرده است. همه این مسائل در شرایطی رخ می دهند که نه ترامپ و نه ترامپیست ها در عرصه میدانی اقدامی برای اینکه خیال مردم آمریکا از بابت سیاست‌هایشان و حمایت دولت از آن ها جمع شود، انجام نمی‌دهند. از این رو، آن ها عملا به سمت افزایش اعتراضات و نارضایتی خود علیه دولت ترامپ حرکت کرده اند. 

و در نهایت سوم اینکه دونالد ترامپ و سیاست هایش عملا در محیط بین المللی، آمریکا را منزوی‌تر می کنند. اکنون آمریکا با متحدان سنتی خود در اروپا، همسایگانش و البته کشورهای شرق آسیا، تنش های جدی را تجربه می کند و جبهه متحدان آمریکا به فکر ایجاد بلوک بندی های قابل توجه در مقابل ترامپ و ترامپیست ها هستند. این مساله در صورت تداوم در ماه های آتی، می تواند به یک بحران جدی در سیاست خارجی آمریکا تبدیل شود. 

در عین حال، جامعه آمریکا اکنون به عینه می بیند که ترامپ صرفا به آن رویا و توهم می فروشد. او قرار بود جنگ اوکراین را یک روزه تمام کند اما چنین نشده و با گذشت سه ماه از حضورش در قدرت نیز هنوز هیچ دستارود مشخصی را در حوزه سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا برای عرضه‌کردن ندارد. مجموع این مسائل، ترامپ را در موقعیت ارّه قرار می دهند. فردی که در به در دنبال دستاوردسازی برای خود است تا شاید بتواند حدی از فشارها علیه خودش را کاهش دهد. 

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.