به گزارش مشرق، خانم تمی بروس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت: مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا گفته است «ما اکنون در زمانی هستیم که باید پیشنهادهای ملموسی از سوی دو طرف در مورد چگونگی پایان دادن به این درگیری ارائه شود.
او افزود: "چگونه پیش برویم، تصمیمی است که اکنون به رئیسجمهور ترامپ بستگی دارد. اگر پیشرفتی حاصل نشود، ما به عنوان میانجی از این روند کناره گیری خواهیم کرد."
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از پیشنهاد اخیر «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه مبنی بر آتشبس ۷۲ ساعته گفت: ما به دنبال آتشبسی جامع و پایدار هستیم نه آتشبس سه روزه!
کیت کلاگ فرستاده ویژه رئیسجمهوری آمریکا در امور اوکراین نیز گفت: پیشنهاد رئیسجمهور پوتین برای آتشپس پوچ است زیرا آتشبس دستکم باید ۳۰ روز طول بکشد.
تهدید به کنارهگیری بیش از یک هفته است که توسط مقامات ارشد، از جمله ترامپ، روبیو و جی دی. ونس معاون رئیس جمهوری مطرح میشود، زیرا دولت ایالات متحده به دنبال فشار بر کی یف و مسکو برای موافقت با آتشبس است.
روسیه روز دوشنبه به طور یکجانبه آتشبس موقت سه روزه را از ۸ تا ۱۰ مه اعلام کرد، زیرا برای بزرگداشت پیروزی اتحاد جماهیر شوروی بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم آماده میشود.
با این حال، ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، خواستار توقف دائمی خصومتها شدهاند.
روابط با سوریه را عادیسازی نمیکنیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره روابط کشورش با حکومت جدید سوریه نیز گفت: حضور مقامات موقت سوریه برای نشستهای مختلف در سازمان ملل نشاندهنده این نیست که دولت ترامپ در حال حرکت به سمت عادیسازی روابط دیپلماتیک با سوریه است.
خانم بروس اضافه کرد: میتوانیم تایید کنیم که برخی از نمایندگان مقامات موقت سوریه برای نشستهای مختلف سازمان ملل در نیویورک هستند اما ما همچنان به ارزیابی سیاستهای خود در سوریه با احتیاط ادامه میدهیم و مقامات موقت را بر اساس اقدامات آنها قضاوت خواهیم کرد. ما در حال حاضر روابط دیپلماتیک با سوریه را عادیسازی نمیکنیم.
او تصریح کرد که هم اکنون هیچ دیداری میان دیپلماتهای آمریکا و سوریه برنامهریزی نشده است.
گفت و گو با هند و پاکستان برای کاهش تنش
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره تنش های فعلی میان هند و پاکستان نیز گفت که احتمالا وزیر خارجه آمریکا با وزرای خارجه هند و پاکستان تلفنی گفتوگو خواهد کرد.
تنشها بین هند و پاکستان از زمان حمله ۲۲ آوریل (۲ اردیبهشت) افراد مسلح در پهلگام که ۲۶ کشته بر جای گذاشت، به بالاترین حد خود رسیده است.
دهلی نو بی درنگ، اسلام آباد را مسئول این حمله دانست؛ حملهای که مرگبارترین حمله علیه غیرنظامیان در منطقهای با اکثریت مسلمان در دهههای اخیر محسوب میشود.
پاکستان هرگونه دخالتی را رد کرده و «تحقیقات بیطرفانه» در مورد این حمله را خواستار شده است. هر دو کشور علیه یکدیگر اقدام تلافیجویانه کردند و دستور بستن مرز را دادند.
تبریک به نخستوزیر کانادا برای پیروزی در انتخابات
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین با تبریک به «مارک کارنی» نخستوزیر کانادا گفت که واشنگتن خواستار همکاری با دولت جدید کانادا در حوزه تجارت و مهاجرت است.
بروس تصریح کرد: ما مشتاقانه منتظر همکاری با دولت نخستوزیر کارنی به ویژه در مورد موضوعات کلیدی مانند تجارت، مبارزه با مهاجرت غیرقانونی، توقف جریان فنتانیل و سایر داروهای خطرناک و مقابله با نفوذ چین هستیم.
مارک کارنی رهبر حزب لیبرال کانادا در ۱۴ مارس، پس از استعفای «جاستین ترودو»، نخستوزیر کانادا شد و یک هفته بعد انتخابات زودهنگام پارلمانی را اعلام کرد و در انتخابات سراسری این کشور که ۲۸ آوریل برگزار گردید، پیروز شد.