به گزارش مهر به نقل از الجزیره، با وجود وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین، اکنون به نظر میرسد واشنگتن در حال بازنگری در نقش خود به عنوان میانجی در این بحران است.
بر این اساس، پس از چند هفته تلاش برای پیشبرد روند آتشبس که با موضعی سختگیرانه نسبت به اوکراین و لحنی تا حدی مصالحه جویانهتر نسبت به روسیه همراه بود، مقامات آمریکایی به طور فزایندهای از احتمال کنارهگیری از تلاشهای میانجیگری سخن میگویند.
تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری امروز خود این سیاست را مجدداً تأیید کرد و گفت: اکنون در مرحلهای هستیم که طرفین باید پیشنهادهای مشخصی برای پایان دادن به این درگیری ارائه دهند.
او در ادامه هشدار داد: اگر در روند مذاکرات صلح پیشرفتی حاصل نشود، آمریکا از نقش میانجی در این روند عقبنشینی خواهد کرد.
این موضعگیری میتواند به منزله تغییری مهم در سیاست خارجی دولت ترامپ تلقی شود؛ سیاستی که در ابتدا با تمرکز بر رسیدن به توافقی دیپلماتیک آغاز شد، اما حالا ممکن است جای خود را به اولویتهای داخلیتر یا رویکردی واقعگرایانهتر بدهد.
این تغییر نشان میدهد که واشنگتن از نبود پاسخ ملموس از سوی طرفین جنگ خسته شده و به دنبال مسئولیتپذیری مستقیمتر بازیگران اصلی این بحران است.
بروس در ادامه با اشاره به تلاش رژیم الجولانی برای بهبود روابط با آمریکا گفت: واشنگتن در شرایط کنونی به دنبال عادی سازی روابط با سوریه نیست.
پیش از این برخی کشورهای منطقه که حامی تروریستهای هیئت تحریر الشام در سوریه هستند، خواستار لغو تحریمهای بین المللی از جمله تحریمهای آمریکا علیه سوریه شده بودند؛ مسئلهای که هنوز رخ نداده است