به گزارش خبرنگار اقتصادی رکنا، سامانه سپهتن که قرار بود با پایش جابجایی بار و مسافر در جادهها از یک طرف امنیت سفرهای بین شهری را بالا ببرد و از طرف دیگر مانع هدر رفت سوخت شود اما این سامانه بعد از سالها تاخیر هنوز اجرایی نشده است.
وزیر راه و شهرسازی، از آغاز بکار سامانه سپهتن، در ماههای ابتدایی سال جاری خبر داده بود اما با گذشت یک ماه از سال جدید، همچنان از برنامه ریزی برای اجرای این سامانه، خبری نیست.
گفتنی است، سپهتن، سامانه پایش و نظارت هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل جادهای است که درون خودرو نصب میشود و از طریق سیمکارت GFM ،GPRS بهطور مداوم اطلاعات تعریف شده نظیر سرعت، مشخصات گواهینامه راننده، ساعت کارکرد و غیره را به مراکز پلیس راهور ارسال میکند.
کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران درخصوص اجرای سامانه سپهتن گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد نفت و گازی که روزانه در کل کشور توزیع میشود مربوط به بخش حمل و نقل درون و برون شهری باری و مسافربری است. متولی اجرای سامانه سپهتن سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان دیزلی برونشهری سازمان راهداری و حملونقل جادهای است که تاکنون این پروژه را اجرایی نکرده است.
ابوذر یوسفی، رئیس ارتباط با مشتریان سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با موضوع نقش سامانههای سپهتن و سیپاد در مدیریت مصرف سوخت گفت: ما نمیتوانیم تنها براساس اسناد حمل سوخت را تخصیص دهیم و میخواهیم طرحی را جلو ببریم که ناوگان براساس مسیر تردد حمل سوخت را دریافت کند.
وی ادامه داد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در گام نهایی تخصیص سوخت قرار دارد و تا زمانی که متولیان روند صحتسنجی را کامل نکنند، شرکت پخش نمیتواند کار را به سرانجام برساند. ایجاد سازمان بهینهسازی مصرف سوخت موجب همافزایی سازمانها در جهت مدیریت مصرف سوخت خواهد شد.