سخنگو : بابک زنجانی بیش از ۱۱ سال از محکومیتش را بدون استفاده از مرخصی سپری کرد و رد مالش انجام شد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت بابک زنجانی توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره فعالیت بابک زنجانی و اینکه آیا آزاد شده یا خیر و هلدینگی که تحت نام او در حال فعالیت است مشروعیت قانونی دارد؟ گفت: نامبرده در سال ۹۲ در پرونده قضایی بازداشت و محکومیت پیدا کرد و محکومیت ایشان به ۲ میلیون یورو در حق شرکت ملی ایران بود که دیوان عالی ضمن حکم اعدام نامبرده مقرر کرد در صورتی که نامبرده رد مال به شرکت ملی نفت ایران را بدهد مشمول ماده ۱۱۴ قانون مجازات شود.
وی افزود: بدنبال همکاری نامبرده با دستگاه قضایی اموالی از ایشان در یکی از کشورهای خارجی شناسایی و پس از دو مرحله کارشناسی و تایید کارشناسان، اموال به داخل کشور منتقل شد و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت.
وی گفت: با توجه به شرایط توبه نامبرده از اقدامات گذشته و تلاش در جهت جبران خسارت به پیشنهاد قاضی اجرای احکام و دادگستری تهران، نامبرده در فهرست عفو از مجازات اعدام قرار گرفت و پس از اینکه رهبری با آن موافقت کردتد و در لیست عفو قرار گرفا از تخفیف مجازات بهره مند شد و به ۲۰ سال حبس مجازاتش تبدیل شد.
وی گفت: او بیش از ۱۱ سال از محکومیتش را بدون استفاده از مرخصی سپری کرد و رد مالش انجام شد لذا در سال جاری برابر مقرراتی که به زندانیان داده می شود ایشان از مرخصی بهره مند شده است ولی مرخصی که استفاده میکند تحت نظارت ضابطین است.
جهانگیر گفت: در مورد مسائل اقتصادی ایشان که شما گفتید و در حین مرخصی انجام می دهد یا داده است، مسئولیتش متوجه دستگاههای ذیربط است و از نطر قضایی هر فردی در چارچوب مقررات می تواند فعالیت اقتصادی کند و منعی ندارد مگر اینکه قانون را نقض کند.
آخرین وضعیت پرونده زمین حوزه آیت الله صدیقی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده حوزه علمیه امام خمینی در ازگل ( حوزه علمیه آیت الله صدیقی) گفت: با گزارش پلیس امنیت اقتصادی فراجا، پروندهای در دادسرای ناحیه ۲۸ تهران مطرح شد و متعاقب آن حجتالاسلام صدیقی شکایتی را با عنوان جعل و انتقال مال غیر اعلام کرد.
وی ادامه داد: پس از رسیدگی قضایی و صدور کیفرخواست علیه متهمین، پرونده به شعبه ۱۶۰ دادگاه کیفری کارکنان دولت ارجاع شد. در این مرحله، دادگاه حکم محکومیت متهمین به اتهام مشارکت در انتقال مال غیر صادر کرد.
جهانگیر افزود: دادگاه با استدلال اینکه مدرسه علمیه دارای شخصیت حقوقی مستقل است و اراضی باید برای تاسیس مدرسه حوزه علمیه و استفاده عمومی حفظ میشد، انتقال ملک توسط متهمین بدون مجوز قانونی را جرم تشخیص داد و متهمین ردیف اول و دوم به تحمل یک سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی معادل قیمت مال موضوع جرم محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: از حیث ردمال با توجه به اینکه ملک توسط خود متهمین در مرحله رسیدگی به پرونده به حوزه علمیه حضرت امام (ره) عودت داده شده بود و اقاله معامله و ابطال سند صورت گرفته بود و سند اراضی به نام این حوزه علمیه صادر شده بود، موضوع رد مال منتفی شد.
جهانگیر گفت: رای صادره با اعتراض متهمین به دادگاه تجدید نظر ارسال و در آنجا تایید شد و در حال حاضر پرونده به شعبه اجرای احکام ارسال شده و در مرحله اجرای حکم قرار دارد.
در دنیا ۵ رویه گمرگی وجود دارد در ایران ۲۳ رویه
سخنگوی قوه قضاییه افزود: یکی از مسایل مهمی که امروز در گمرک ما وجود دارد این است که ما ۵ رویه اصلی در دنیا در حوزه واردات و صادرات و ترانزیت و حمل مسافری داریم در حالی که در ایران ۲۳ رویه گمرکاتی وجود دارد. یکی دیگر از بحث ها عدم تکمیل سامانهها در حوزه گمرکات است. با پیشنهادات ارایه شده در جلسه، ان شاءالله پس از تصویب سران سه قوه بتوانیم بخش زیادی از مشکلات در حوزه گمرک را رفع کنیم.
جهانگیر تاکید کرد: تاکنون تحقیقات وسیعی در خصوص حادثه انفجار در بندر شهید رجایی انجام شده است و این تحقیقات کارشناسی همچنان ادامه دارد و هر نتیجهای حاصل شود به اطلاع مردم خواهد رسید.
جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره پیشنویس سند راهبردی فضای مجازی گفت: پیشنویس این طرح توسط معاونت حقوقی قوه قضائیه آماده شده است و ازآنجاییکه این طرح با اجرا در ارتباط است، برای ۴۲ دستگاه قوه قضائیه ارسال شده است. نظرات این دستگاهها در حال جمعآوری است و بهمحض تکمیل نظرات کارشناسی، موضوع پس از جمعبندی و تأیید ریاست محترم قوه قضائیه، به مرجع مسئول در حوزه فضای مجازی ابلاغ خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص برخورد با مجرمین خشن سابقهدار گفت: مرتکبین جرایم خشن از هرگونه تسهیلات ارفاقی در دستگاه قضائی محروم هستند. بهعنوان مثال، این افراد از مرخصی و تخفیفهای قانونی در زمان صدور حکم محروم میشوند و در نهایت با مجازاتهای شدیدتری روبهرو خواهند شد.
وی از خبرنگار مربوطه خواست اگر مورد نقضی در این زمینه دارند، مستندات آن را ارائه دهند تا پیگیری لازم انجام شود.
جهانگیر تأکید کرد: دستگاه قضائی هیچگاه در تلاش برای مقابله با جرایم و حفظ امنیت جامعه کوتاهی نخواهد کرد و بهشدت ادعای عدم بازدارندگی مجازاتها را تکذیب کرد.
وی یادآور شد: پیشگیری از جرایم وظیفه تمام دستگاههاست و باید قبل از وقوع جرم، زمینههای آن از بین برود. این همکاری و تلاشهای مشترک در تمامی دستگاهها، از جمله دستگاه قضائی، ضروری است تا مجازاتها مؤثر واقع شوند.
چای دبش
وی درباره آخرین وضعیت اجرای حکم پرونده چای دبش گفت: قبلا اعلام کردیم با توجه به حجیم بودن پرونده، اجرای حکم در حال انجام است و به اتمام نرسیده است. اخباری که منتشر شده حکم پرونده متوقف شده تکذیب میشود. به هیچ وجه حکممتوقف نشده است.
وی گفت: در خصوص آقایان ساداتی نژاد و فاطمی امین نیز باید بگویم که آنها درخواست اعاده دادرسی کردند و اعاده دادرسی آنها مانعی برای توقف حکم نیست. بنده پیگیری می کنم که حکم اجرا می شود یا اعاده دادرسی آنها پذیرفته می شود و پس از آن اعلام می کنم.
جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دستگاه قضایی در خصوص افزایش قیمت دارو گفت: حق دسترسی بیماران نیازمندان به دارو و تجهیزات پزشکی حقی است که همه دستگاهها باید تلاش کنند تا رعایت شود. یکی از مشکلات در این حوزه تحریمهای ظالمانه توسط دشمنان ما است، بحث بازار سیاه دارو نیز مطرح است.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: قوه قضاییه با همه توان، تلاش میکند تا از سوداگری در حوزه سلامت مردم جلوگیری کند. از دستگاههای مسئول مطالبهگری میکند تا به وظیفه خود درباره موضوع دارو و تجهیزات پزشکی و مقابله با بازار سیاه عمل کند، اما نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که در عین حال که ما در این باره پیگیری مجدّانه داریم، اما نباید به گونهای عمل کرد که حاشیهای برای بخش سلامت کشور اجرا شود و و حقوق دستگاههای اجرایی فعال و نادیده گرفته شود.
وی ادامه داد: از اقداماتی که دستگاه قضا در این باره انجام داده است شناسایی و برخورد با متخلفین حوزه دارو در بازارهای غیررسمی و فضای مجازی است که با همکاری معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و با پیگیری به موقع ضابطین دنبال میشود. قرارگاهی تحت عنوان نظارت بر سلامت با حضور مدیران وزارت بهداشت، نمایندگان دادستانی و نماینده سازمان تعزیرات و سایر دستگاههای نظارتی تشکیل شده است و نظارتهای خوبی در این مورد دنبال میشود. همچنین جلساتی با مدیریت و هیئت مدیره بیمه سلامت کشور برای پرداخت مطالبات دارویی برگزار شده تا گردش دارو در داروخانهها به نحو مطلوبی دنبال شود. موضوع گرانفروشی یکی از شرکتهای داروسازی هم توسط سازمان بازرسی کل کشور و سازمان تعزیرات در حال دنبال شدن است، ما پیگیرهای لازم را انجام میدهیم و نتایج آن را به اطلاع عموم خواهیم رساند.
آخرین وضعیت اجرای حکم تتلو
جهانگیر درباره آخرین وضعیت اجرای حکم امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو گفت: پرونده فعلا در دیوان عالی کشور است و تغییر خاصی نداشته است و فعلا منتظر نظر دیوان عالی هستیم.
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص توهین به اهل سنت در یک برنامه تلویزیونی گفت: پس از توهین به برادران اهل سنت در یک برنامه تلوزیونی بلافاصله برای چهار نفر از دستاندرکاران این برنامه تلویزیونی به اتهام توهین به ادیان و مذاهب به قصد ایجاد تشویش به استناد ماده ۴۹۹ مکرر قانون مجازات اسلامی پرونده تشکیل شد و پس از رسیدگی با قرار تامین کیفری بازداشت شدند و تحقیقات از آنها ادامه دارد.
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص فردش اموال پرونده کوروش کمپانی گفت: اموالی در این پرونده فروخته نشده است بلکه دو مزایده برگزار شده است و مزایده سوم اموال اوخر اردیبهشت ماه برگزار میشود. اقدامات بینالمللی برای بازگرداندن مالک کوروش کمپانی به کشور در حال پیگیری است.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.