امروز بیشینه بارش در استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، شمال غرب فارس، ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، جنوب همدان و ارتفاعات البرز مرکزی بوده و سه شنبه (۳۰ آبانماه) و بیشینه بارش در استانهای خراسان شمالی، گلستان، شرق مازندران، ارتفاعات البرز شرقی و ارتفاعات زاگرس مرکزی رخ میدهد.
گزارشها نشان میدهد که بارش باران در بسیاری از شهرهای خوزستان سبب آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانهها و سیلابی شدن مسیل ها شده و خساراتی در پی داشته و گزارشهای دریافتی از ایستگاه های هواشناسی کشور نشان میدهد که هم اکنون بارش باران در بسیاری از مناطق غربی کشور به ویژه خوزستان ادامه دارد.
خوزستان رکورد دار بارشهای شبانه روزگذشته کشور/ ارتفاع بارش در «شوش» به ۵۹ میلیمتر رسید
بیشترین بارشهای ایستگاه های هواشناسی کشور در شبانه روز منتهی به پیش از ظهر امروز به ترتیب مربوط به شوش با ۵۹، حسینه خوزستان ۵۴، «پاوه» در کرمانشاه ۵۲، «صفی آباد دزفول» خوزستان ۴۹، «ایلام» ۴۳ و «جوانرود» ۴۲ میلی متر بود.
آبفا و شهرداری اهواز در حال تلاش برای مدیریت سیلاب و جلوگیری از ورود خسارت به شبکه های زیربنایی شهر و منازل مسکونی هستند؛ حجم آب و بارشی که از صبح با آن مواجه بودیم آنقدر زیاد بود که مناطق مختلف اهواز را دچار آبگرفتگی کرد اما با گذشت زمان وضعیت بسیاری از این مناطق مطلوب و آب از مناطق تخلیه شده است.
تلاش برای جلوگیری از ورود آب به منازل شهروندان در اهواز
ابراهیم قنبری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به حجم بارندگی که از دیشب تاکنون رخ داده است، با دستور شهردار و اعضای شورای شهر اهواز ماموریت تخلیه و روانسازی آب در خیابان ادهم توسط این سازمان و با نظارت مستقیم خدمات شهری شهرداری آغاز شده است.
۵۴ مورد ریزش در محورهای کرمانشاه به دلیل بارندگی/ گردنه "تته" موقتا بسته شد
فریبرز کرمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز بارش از اواخر روز گذشته (۲۸ آبان) در نواحی مختلف استان، افزود: این بارشها باعث ریزش در برخی محورهای استان خصوصا منطقه اورامانات شد.
وی از وقوع ۲۰ مورد ریزش در محور روانسر به پاوه، ۱۴ مورد در محور جوانرود، شش مورد در محورهای پاوه، شش مورد در ثلاث باباجانی، دو مورد در گیلانغرب، دو مورد در سرپل ذهاب و چهار مورد در دالاهو خبر داد.
کرمی همچنین از وقوع ریزش پل ارتباطی محور گیلانغرب به سومار به نام پل " چم سورک" نیز خبر داد و گفت: مسیر جایگزین برای تردد خودروها در این محور در نظر گرفته شده است.
سرگردانی آبها در خیابانهای ارومیه!
سالهاست که جویهای قدیمی و عمیق شهر سرپوشیده شده و بجای آنها چند دریچه و کانال در سطح معابر تعبیه شده که در صورت بارش ممتد باران، این دریچه ها پاسخگوی جمع آوری آبهای سطحی نیست و شهروندان با سیلابی کوچک در شهر مواجه میشوند.
آبگرفتگی خیابانهای سنندج پس از بارندگی
شروع بارش رگباری باران پاییزی در استان کردستان بە ویژە شهر سنندج، داستان آبگرفتگی معابر و خیابانها و کوچەها را بار دیگر تکرار کرد و در برخی از نقاط مشکل تردد را دشوار کرد.
ایجاد آبگرفتگی در برخی از نقاط شهر سنندج بار دیگر انگشت اتهام سنندجیها را بە سوی شهرداری دراز کرد، بە گونەای کە این موج نارضایتی بە فضای مجازی هم کشیدە شد و شهروندان با انتشار عکس و فیلمهایی از آبگرفتگی برخی خیابانها خبر دادند.
هشدار وقوع سیلاب در پایاب سدهای کردستان
آرش آریانژاد اظهار کرد: با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی و اعلام کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان مبنی بر وقوع بارندگیهای قابل توجه در روزهای پیش رو، وقوع سیلاب در رودخانه های استان خاصه پایاب سدها، بسیار محتمل میباشد.
بارش برف گردنه تته در کردستان را مسدود کرد
سید محمد علی فرخنژاد اظهار کرد: هم اکنون وضعیت بارشها در گردنه تته شدید است و با توجه به وجود مه غلیظ و تداوم بارشها و کولاک، گردنه تته محور سروآباد نودشه پاوه تا اطلاع ثانوی مسدود خواهد بود.
ویدیو/ ورود سیلاب به خانه ایلامیها در پی بارش شدید باران
هواشناسی استان ایلام اما همچنان بارانهای شدید و سیلابی برای این منطقه پیشبینی کرده است.
چند توصیهی رئیس پلیس راه استان ایلام به رانندگان در روزهای بارانی
تمام مقاطع تحصیلی و دانشگاه های سراسر استان ایلام غیرحضوری شد
سقوط ۷ اصله درخت در اثر وزش باد/ بازگشایی جاده فومن
محمدرضا حق بین در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وزش شدید باد گرم استان گیلان و صدور هشدار هواشناسی سطح زرد، اظهار کرد: از ظهر امروز شاهد وزش باد شدید و خیلی شدید بودیم که تا امشب و فردا ادامه دارد.
وی از قطع شدن برق در سه شهرستان رشت و صومعه سرا و رودبار خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به آماده باش اکیپ های ستاد مدیریت بحران استان، هماکنون شاهد رفع مشکل فشار قویها و برق دار شدن مشترکین هستیم.
هشدار قرمز هواشناسی با ورود سامانه بارشی در کهگیلویه و بویراحمد
علی کرمی، مدیرکل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با توجه به رصد نقشه های هواشناسی از بعدازظهر روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲ تا بامداد روز سه شنبه بارش های شدیدی این استان را فرا خواهد گرفت.
وی اظهارکرد: این سامانه بارشی بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانههای فصلی، آبگرفتگی معابر بصورت گسترده، انسداد راههای روستایی و اختلال در جادهها، اختلال جدی در سفرهای بین شهری و داخل شهر، تعطیلی فعالیتهای عمرانی، خسارت به برخی زیرساختهها همچون خطوط انتقال برق و ...، تخریب تاسیسات و سازههای واقع در حریم و بستر رودخانهها و تخریب سازههای موقت و سبک در اثر وزش باد شدید را در پی دارد.
شهر لنده با ۳۲.۲ میلیمتر شاهد بیشترین بارندگی درکهگیلویه و بویراحمد
رئیس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه شهر لنده با ۳۲.۲ میلیمتر شاهد بیشترین بارندگی در سامانه اخیر تا ساعت ۱۲.۳۰ دقیقه امروز دوشنبه در استان بوده است، خاطرنشان کرد: این سامانه در لیکک ۲۷، دهدشت ۱۶.۲و امامزاده جعفر ۱۲.۶ میلیمتر بارندگی داشته است.
علیرضا نیکروز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: با توجه به ورود سامانه بارشی به جو استان و پیش بینی مبنی بر بارشهای رگباری و شدید، هشدار سطح قرمز هواشناسی در استان صادر شده است و بارندگیها تا اوایل روز سه شنبه در استان ادامه دارد.
تردد در گردنه چری و عسلکشان تنها با زنجیرچرخ امکانپذیر است
روحالله غلامی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه در همه محورهای استان بارش باران وجود دارد، اظهار کرد: همه محورهای استان باز و به دلیل بارش باران لغزنده هستند. در حال حاضر بارش برف در گردنه چری و عسلکشان شهرستان کوهرنگ بوده که افراد محلی در صورت لزوم، باید با زنجیرچرخ اقدام به تردد کنند.
آمادهباش دستگاههای خدماترسان و امدادی در چهارمحال و بختیاری
خسرو کیانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به صدور هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری از جمله استانهای کشور است که تحت تاثیر سامانه بارشی قرار گرفت، به طوریکه از نیمه شب گذشته و بامداد امروز این سامانه وارد استان شده و همچنان با شدت و ضعف در سطح استان فعال است.
بیشتر مناطق چهارمحال و بختیاری از بارش باران بهرهمند میشوند
معصومه نوروزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آغاز بارشها در استان و صدور هشدار نارنجی از سوی ادارهکل هواشناسی، اظهار کرد: بارشها در سطح استان آغاز شده است، البته اواخر وقت دیشب شاهد بارشها در منطقه کوهرنگ بودیم.
وی افزود: شدت فعالیت این سامانه بارشی از اواسط امروز تا اواخر امشب خواهد بود که طبق پیشبینیهای صورت گرفته رگبار و رعد و برق، وزش باد نسبتاً شدید لحظهای، بارش برف در مناطق سردسیر و ارتفاعات، آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها برای امروز به خصوص در مناطق کوهرنگ، اردل، فارسان، غرب بن، شمال غرب شهرکرد، لردگان، کیار، فارسان، خانمیرزا، بخشهایی از فلارد و جنوب بروجن دور از انتظار نخواهد بود.
هشدار نارنجی هواشناسی برای هرمزگان صادر شد
وی ادامه داد: احتمال رگبار شدید باران و رعد و برق همراه با تندباد لحظهای در مناطق غربی هرمزگان، جزایر غربی و برخی مناطق مرکزی و شرقی و حتی محدوده تنگه هرمز وجود دارد؛ به عبارتی شاید بتوان گفت تمام شهرستانهای هرمزگان به غیر از جاسک در زمان فعالیت این سامانه بارشی متأثر میشوند.
هشدار وضعیت قرمز در لرستان
۴۰۰ نیروهای راهداری لرستان در حالت آماده باش قرار دارند
مرتضی شیروانی ۲۹ آبان با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: به دنبال اعلام هشدار سطح قرمز هواشناسی ۴۰۰ نیروهای راهداری در حالت آمادهباش قرار دارند.
قطع راه ارتباطی ۱۱۰۰ نفر از اهالی روستاهای شهرستان معمولان
فرماندار معمولان از قطع راه ارتباطی ۱۱۰۰ نفر از اهالی روستاهای این شهرستان خبر داد.
محمد ناظری ۲۹ آبان در بازدید از پل ارتباطی روستای بن لار شهرستان معمولان بیان کرد: پل موقت مونه روستای بن لار بر اثر بارش باران قطع شده است.
وی افزود: بر اثر بارش شدید باران پل موقت مونه روستای بن لار به زیرآب رفت و مسیر ارتباطی ۱۱۰۰ نفر از اهالی این روستا قطع شد.
خودروهای گرفتار در سیل معمولان رهاسازی شد
سرپرست فرمانداری معمولان از نجات خودروهای گرفتارشده در جاده روستایی چولهول خبر داد.
محمد ناظری امروز (دوشنبه، ۲۹ آبان ماه) گفت: با اقدامات میدانی و هماهنگیهای انجامشده هفت خودروی گرفتارشده در سیلاب همراه سرنشینهایشان رهاسازی و به منطقه امن منتقل شدند. سرنشینان این خودروها که در کیلومتر یک جاده چولهول و در «درآغل بگیر لطیف» در سیلاب گرفتار شده بودند با اقدامات میدانی و هماهنگیهای انجامشده به نقاط امن انتقال داده شدند.
بارش باران پاییزی - همدان
آمادهباش شهرستان کرج برای ورود موج بارشی
به گزارش خبرنگار ایسنا، یحیی رمضانی روز دوشنبه ۲۹ آبان در نشست با مدیران کرج افزود: بر این اساس لازم است تدابیر لازم از سوی شهرداری ها و دهیاران برای پیشگیری از خسارتهای ناشی از این موج جدید بارشی صورت گیرد .
آمادهباش ۱۴ پایگاه امدادونجات جادهای زنجان با صدور هشدار هواشناسی
حکمتالله هاشمی ظهر امروز (۲۹ آبانماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تیمهای عملیاتی هلالاحمر استان در ۱۴ پایگاه امداد و نجات جادهای ثابت و موقت راههای مواصلاتی برای امدادرسانی به حوادث احتمالی ناشی از بارندگی به صورت شبانهروزی در حالت آمادهباش کامل قرار دارند.
مدیریت بحران زنجان در حالت آمادهباش / مردم به هشدارهای هواشناسی توجه کنند
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان از آمادهباش مدیریت بحران برای مقابله با سیل، برف و کولاک خبر داد.
عباس بابایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با توجه به پیشبینیهای انجامشده و صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی و کشاورزی، در استان زنجان شاهد تشدید فعالیت سامانه بارشی از امروز، دوشنبه تا پایان روز سهشنبه خواهیم بود.
یخبندان معابر تهران از چهارشنبه
بر اساس بررسی نقشههای پیشیابی و تحلیل الگوهای همدیدی از بعد از ظهر امروز تا فردا (۲۹ و ۳۰ آبانماه) با عبور سامانه بارشی در بیشتر نواحی استان، آسمان نیمه ابری تا ابری و مه آلود، در بعضی ساعات رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید تا خیلی شدید بهویژه در نیمه جنوبی استان، در نیمه شمالی استان بارش باران و برف، در ارتفاعات بارش برف، گاهی کولاک برف و در مناطق مستعد بارش تگرگ مورد انتظار است.
کاهش محسوس دما در سطح استان از ۷ تا ۱۲ درجه سلسیوس پیشبینی میشود که از بامداد چهارشنبه (اول آذرماه) با یخبندان معابر همراه خواهد بود. فیروزکوه با کمینه دمای ۲- درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
تشدید بارشها در ۸ استان و کاهش محسوس دما/ هشدار نسبت به طغیان رودخانهها
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: افزایش سرعت وزش باد تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج تا ۲ متر در سواحل و بیش از۲ متر در فراسواحل سهشنبه (۳۰ آبانماه) برای مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس، چهارشنبه (۱ و ۲ آذرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز، جمعه و شنبه (۳ و ۴ آذرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان، در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس پیشبینی میشود.
صبح امروز، ۲۹ آبان نیز هواشناسی اعلام کرده بود: امروز بیشینه بارش در استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، شمال غرب فارس، ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، جنوب همدان و ارتفاعات البرز مرکزی است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا عنوان کرده بود: سه شنبه (۳۰ آبانماه) سامانه بارشی در بخشهایی از شمال غرب، غرب، جنوب غرب، جنوب ارتفاعات و دامنههای البرز، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی، سواحل دریای خزر، شمال شرق و شرق کشور فعالیت خواهد داشت و بیشینه بارش در استانهای خراسان شمالی، گلستان، شرق مازندران، ارتفاعات البرز شرقی و ارتفاعات زاگرس مرکزی رخ میدهد.
به گفته ضیاییان چهارشنبه (اول آذرماه) بارش در بخشهایی از شمال شرق کشور، سواحل شرقی و ارتفاعات شرقی البرز ادامه خواهد داشت و در اواخر وقت سامانه بارشی از کشور خارج خواهد شد.
ادامه دارد